LOV NA SVETILKO SKRIVNOSTI TUDI V MUZEJU PREMOGOVNIŠTVA SLOVENIJE

Muzej premogovništva Slovenije je del mobilne aplikacije »Lov na svetilko skrivnosti«, katere razvoj je omogočil Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Lanara Consultingom, YouTree in drugimi partnerji. Interaktivna igra omogoča vpogled v svet skrivnostnega Velenja, tudi v premogovniški muzej, ki se predstavlja kot adrenalinska, gastronomska in družinska destinacija, tudi nekoliko skrivnostna.

Mobilna aplikacija »Lov na svetilko skrivnosti« je namenjena družinam z otroki, zato pri premagovanju kar 18 izzivov pri odkrivanju skrivnostnega Velenja pomaga znana junakinja Pika Nogavička. Dvourna dogodivščina vodi skozi zanimive lokacije mesta, kjer se odklepajo starodavni izzivi, ki razkrijejo lokacijo Svetilke skrivnosti, med drugim tudi v Muzeju premogovništva Slovenije. Na vsaki točki je na voljo zanimiva zgodba in galerija slik z navodili ter nasveti za rešitev izziva. Edinstveni podzemni muzej za rešitev bonus izziva »Pomen starinskega simbola« nudi pri ogledu 10-odstotni popust.

Mobilna aplikacija »Lov na svetilko skrivnosti« je na voljo v spletni trgovini Google Play in App Store pod Trippstory Velenje. V aplikacijo se lahko prijavite z računom Facebook ali Google+ oziroma se na novo registrirate z e-naslovom. Več informacij na spletni povezavi https://www.visitsaleska.si/sl/dozivetja/otrosko/lov-na-svetilko-skrivnosti/.

Na WEBSI Spletni prvaki je Zavod za turizem Šaleške doline z aplikacijo Lov na svetilko skrivnosti osvojil 2. mesto v kategoriji Inovativni ustvarjalci prihodnosti.

Naložbo sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Objavljeno: 12-10-2021