PODATKI O TRESENJU TAL V ZADNJEM ČASU

Tresenje tal v Šaleški dolini ni nova stvar, poznana je že dlje časa. Merimo ga od leta 1996 po nemškem standardu za tresenje tal DIN 4150. Slovenija na tem področju lastnih standardov nima, je pa z vstopom v EU dobila možnost, da v tem primeru privzame katerega od evropskih. Zakon o rudarstvu nas zavezuje, da pri svojem delu uporabljamo zadnje dosežke tehnike in standard DIN 4150 je na tem področju nedvomno najmodernejši in tudi postavljene meje za dovoljeno tresenje tal so določene najnižje.

Predstavljena so mesečna poročila o zabeleženem tresenju tal. Poleg tega so podana dodatna pojasnila v zvezi s tresenjem tal v obliki “10 najpogostejših vprašanj o tresenju tal” in kratkega video posnetka, ki smo ga dobili iz ZDA – zvezne države Miami, kjer so na zelo poljuden način predstavili problematiko vpliva tresljajev na gradbene objekte.

Za dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo na elektronskem naslovu: janez.mayer@rlv.si.

POROČILA O TRESENJU TAL

Mesečna poročila

·         Pesje

·         Šoštanj

DODATNA POJASNILA O TRESENJU TAL

V zadnjem času se na Premogovnik Velenje pogosto naslavljajo pritožbe zaradi tresenja tal. Tukaj bomo s tehničnega vidika poskušali pojasniti 10 najbolj pogostih vprašanj, ki se pojavljajo v zvezi s tem.

NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA O TRESENJU TAL

 

VIDEO POSNETEK O VPLIVIH TRESLJAJEV NA GRADBENE OBJEKTE