EDINSTVENO DOŽIVETJE V MUZEJU PREMOGOVNIŠTVA SLOVENIJE

Muzej premogovništva Slovenije je v torek, 3. avgusta 2021, v svojih globinah gostil nagrajenca Radia Antena, ki je skupaj z Gorenjem Gostinstvom in Muzejem premogovništva Slovenije za poslušalce omenjenega radia organiziral nagradno igro za dve osebi, ki je med drugim vključevala tudi ogled in luksuzno kosilo za dve osebi v jamskem delu Muzeja premogovništva Slovenije. Vse se je dogajalo kar 160 metrov pod zemeljskim površjem.

Nagrajenca, mlad par, ki prihaja z Notranjske, Anita Žnidaršič in Nik Strle, sta bila nad doživetjem navdušena in tudi zelo pozitivno presenečena: »Pričakovala sva bolj strašljivo izkušnjo, glede na to, da je vse potekalo kar 160 metrov pod zemljo, vendar sva nad videnim navdušena. Doživetje nama bo ostalo v zelo lepem spominu, zato si želiva, da bi še kdaj ponovila obisk. Danes naju čaka še razvajanje v Hotelu Paka, jutri piknik ob Velenjskem jezeru, ki ga bo pripravilo Gorenje Gostinstvo, ogledala pa si bova tudi Velenjski grad in okolico.«

Tudi tokratna akcija je odraz odličnega sodelovanja Gorenja Gostinstva in Muzeja premogovništva Slovenije, ki skupaj s partnerjem Zavodom za turizem Šaleške doline že nekaj let ustvarjajo odličen turistični produkt, petzvezdično doživetje Velenje Underground. Omenjeni produkt združuje snovno in nesnovno tehnično ter kulturno dediščino Šaleške doline in jo povezuje z vrhunsko lokalno kulinariko. Obiskovalci Muzeja premogovništva Slovenije za nekaj ur postanejo del rudarskega časovnega stroja, ki jih vrne v več desetletij pridobivanja premoga v Šaleški dolini. Ob kozarcu dobrodošlice v »prezivnici« prejmejo »markice« ter se nato spustijo 160 metrov pod zemeljsko površje z enim najstarejših dvigal v Evropi. Sledi pohod po avtentičnih rudniških jaških do rudarske jedilnice, kjer jih čaka vrhunski štirihodni meni z izbrano vinsko ponudbo ter glasbenimi presenečenji. Odhod do jamskega dvigala popestri vožnja z izvirnim jamskim vlakom, zaključek pa v garderobi, kjer so rudarji končali svoj »šiht«.

Zgodba Velenje Undergound je bila deležna butičnega certifikata Slovenia Unique experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Projekt je prejel tudi nagrado Big See Tourism Award 2020, bil pa tudi je polfinalist za nagrado Sejalec 2020 Slovenske turistične organizacije in finalist za Conventa Best Event Award 2020.

Objavljeno: 04-08-2021