Časopis Rudar – Naj živi nam večno, naš rudarski SREČNO!

»Ko bo naše delo dokončano in pred nami polno svetlih rud, nam zamena zato bode dana, venec slave venčal naš bo trud,« je zapisano v uvodniku tokratne, praznične številke časopisa Rudar, ki ga zapolnjuje razmišljanje generalnega direktorja Premogovnika Velenje.

V Državnem svetu je potekal za nas izjemno pomemben posvet, na katerem so vidni slovenski strokovnjaki ugotovili, da bi izklop TEŠ-a prinesel veliko uvozno odvisnost Slovenije, s tem pa izjemno povišanje cen. O tem pišemo v rubriki Z delom se vse doseže, kjer najdete tudi zapis o zaključenim mednarodnih projektih, v katerih je sodeloval Premogovnik. Pišemo še o Lesno predelovalnem centru Velenje, ki je eden od projektov Sklada za pravičen izhod, uspešni zunanji presoji sistemov vodenja, pridobitvi certifikata ECQA za vodenje evropskih projektov ter sodelovanju na razpisu za najboljše inovacije SAŠA regije. O letošnji proizvodnji v prvem polletju in načrtih do konca leta smo se pogovarjali z vodjem Proizvodnega področja in glavnim tehničnim vodjem PV.

V rubriki Podjetje smo ljudje pišemo o promociji zdravja na delovnem mestu, ki je del projekta Polet, pozdrav aktivnim, družbi Premogovnik in HTZ predstavljamo v številkah. Objavljen je razpis štipendij in vajeništva za šolsko leto 2021/2022, saj ima štipendijska politika ima v SPV pomembno vlogo pri pridobivanju ustreznih kadrov, štipendisti pa predstavljajo pomemben vir bazena talentov za podjetja. Obiskali smo sodelavca, ki meni, da če si dober do drugih, so oni dobri tudi do tebe.

Elektro Maribor je prodal večinski delež Energije plus družbi HSE. Skupina HSE s svojimi projekti dokazuje, da okoljska politika ni le mrtva črka na papirju in da je naša dolžnost, da okolje ne le ohranimo, temveč poskrbimo za njegov razvoj.

Družba RGP je maja letos v Luki Koper začela izvajati storitev odrivanja in dorivanja tovora v profitnem centru Terminal razsutih in tekočih tovorov. HTZ Velenje je sodeloval pri letošnjem remontu šestega bloka v TEŠ, Podjetje PLP Lesna industrija, ki je od leta 2018 ponovno v stoodstotni lasti PV, letos obeležuje 30 let samostojnega delovanja, znanj in izkušenj v okviru lesnopredelovalne panoge. O vsem tem pišemo v rubriki Skupina Premogovnik Velenje.

Če vas zanima, kakšen je bil grajski poletni večer z Rudarskim oktetom, preberite v Tretjem polčasu.

V prilogi Upokojili so se pišemo o sodelavcih, ki so se v zadnjem letu odpravili v zasluženi pokoj.

V praznični številki so obvezne čestitke ob rudarskem prazniku in seveda povabilo na praznovanje jubilejnega 60. Skoka čez kožo, ki bo v soboto, 3. julija 2021, ob 18. uri na Mestnem stadionu Velenje.

Rudar lahko prelistate na spletni povezavi https://www.rlv.si/casopis-rudar/2021-2/.

SREČNO!

Objavljeno: 05-07-2021