MUZEJ PREMOGOVNIŠTVA SLOVENIJE OD JUTRI DALJE PONOVNO ODPRT

Muzej premogovništva Slovenije v Velenju, ki je bil zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa od 13. marca 2020 zaprt, v torek, 9. junija 2020, ponovno odpira svoja vrata. Jamski del bo odprt ob petkih in sobotah, zunanji pa od torka do sobote med 9.00 in 16.30 uro. Do nadaljnjega sprejemajo le najavljene obiskovalce, plačevanje pa je možno zgolj brezstično oz. brezgotovinsko. Vse obiskovalce prosijo, da za rezervacije in preverjanje zasedenosti muzejskih kapacitet pokličejo na 031 752 418 ali pišejo na elektronski naslov trgovina@rlv.si.

V notranjih prostorih Muzeja je obvezna uporaba oz. nošenje lastnih obraznih zaščitnih mask, ki jih lahko kupite tudi v muzejski trgovini – te so posebej za Muzej premogovništva Slovenije izdelali v družbi HTZ Velenje in nosijo napis SREČNO oz. je na maskah rudarski simbol kladivca. Obiskovalci morajo upoštevati vsa higienska navodila za samozaščito (higiena rok in kašlja, minimalna medsebojna razdalja …) ter navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Ministrstva za zdravje ter drugih pristojnih inštitucij.

Ogled muzejskih zbirk lahko traja največ dve uri, obiskovalce pa prosijo, da upoštevajo smer gibanja po razstavnih prostorih, ob vstopu v posamezne oddelke pa naj upoštevajo navodila muzejskega osebja. Dotikanje razstavnih eksponatov ni dovoljeno, prav tako ni dovoljeno listanje publikacij in prodajnih artiklov v muzejski trgovini. Slednje ne velja za artikle, ki jih bodo obiskovalci kupili.

Ob nedeljah in ponedeljkih je muzej zaprt.

Objavljeno: 08-06-2020