Časopis Rudar: Skupaj do zmage!

Skupaj do zmage je naslov uvodnika druge številke časopisa Rudar v tem letu. »Naš način življenja je spremenil en sam virus in nam naše navade postavil na glavo,« v njem razmišlja prvi mož Premogovnika Velenje.

Premogovnik Velenje deluje že 145 let in v tem času je iz globin Šaleške doline pridobil že več kot 252 mio ton premoga. O tem visokem jubileju smo zapisali v rubriki Z delom se vse doseže. V njej tudi o ukrepih za preprečevanje širjenja COVID-19, kako poteka delo od doma ter nadpovprečnih proizvodnih rezultatih, ki smo jih dosegli kljub izrednim razmeram. Pišemo še o zagotavljanju zanesljivega in varnega obratovanja naprav, transport in logistiko pa predstavljamo v številkah. Zakaj načrtovani sosežig v TEŠ ne ogroža delovnih  mest v Premogovniku Velenje, si lahko preberete v tej številki Rudarja. Podali smo tudi pojasnila, zakaj ne nasprotujemo gradnji 3. razvojne osi čez del našega pridobivalnega prostora.

V rubriki Podjetje smo ljudje najdete prispevke o prejemniku bronastega znaka Civilne zaščite RS, razpis volitev za člane Sveta delavcev PV, kako so krvodajalske akcije prilagojene trenutnim razmeram.

O izdelavi zaščitnih mask v družbi HTZ smo zapisali v rubriki Skupina Premogovnik Velenje, v njem pišemo še o delu v družbi Sipoteh v času pohoda koronavirusa.

Tretji polčas začenjamo z volitvami, tokrat v gasilskih vrstah, kjer je zapihal svež veter. Projekt Underground, katerega partner je Muzej premogovništva Slovenije, je prejel prestižno nagrado. Poklonili smo se preminulemu dr. Urušu Bajžlju ter objavili nekaj fotografskih utrinkov iz podjetja.

Čestitamo vam ob dnevu upora proti okupatorju in 1. maju, prazniku dela!

Želimo vam prijetno branje!

Objavljeno: 28-04-2020