Nagrada za zaposlene

Premogovnik Velenje sodi med gospodarske družbe, ki opravljajo dejavnost, ki je ključnega pomena za delovanje države. Zaradi tega smo svojo dejavnost tudi v teh zahtevnih časih organizirali tako, da zagotavljamo nemoteno proizvodnjo premoga. Kljub izrednim razmeram nam je v tem času uspelo doseči odlične rezultate pri izdelavi novih prog in tudi v proizvodnji. Vsem zaposlenim, ki navkljub pandemiji virusa COVID-19 vestno opravljate svoje delo na delovnem mestu, se iskreno zahvaljujemo.

Zaradi navedenega smo se v Premogovniku Velenje odločili, da bomo nagrado v višini 200 eur bruto izplačali vsem zaposlenim, ki so delali na delovnem mestu, in ne le tistim, ki ne presegajo 3-kratnika minimalne plače, kot to predvideva zakon o interventnih ukrepih za zajezitev pandemije COVIDA-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

Sorazmerni del nagrade se izračuna glede na opravljene dni na delovnem mestu od 13. marca dalje, ko je bila v Sloveniji razglašena epidemija zaradi koronavirusa.

Objavljeno: 17-04-2020