Velenje Underground dobilo nagrado BIG SEE TOURISM 2020

Muzej premogovništva Slovenije je prejel še eno prestižno nagrado – tokrat za podzemno kulinarično doživetje VELENJE UNDERGROUND, ki ga pripravlja skupaj s partnerjema Zavodom za turizem Šaleške doline in Gorenjem Gostinstvom. VELENJE UNDERGROUND je bilo izbrano za nagrado BIG SEE TOURISM 2020. Nagrado podeljuje Center za kreativno gospodarstvo jugovzhodne Evrope, Zavod Big. Projekt je bil nominiran tudi za najboljši projekt (Grand Prix) v kategoriji Kreativna zgodba in identiteta kot doživetje. Velenje Underground je edinstveno kulinarično podzemno doživetje, ki uresničuje obljube zelene butične Slovenije za 5-zvezdična doživetja. Obiskovalci se spustijo z najstarejšim dvigalom v Sloveniji v Muzej premogovništva Slovenije. V najgloblji slovenski jedilnici izkusijo knapovsko okolje in vrhunske jedi ekipe iz Vile Herberstein.

BIG SEE je najnovejša in najbolj navdušujoča platforma, ki sistematično raziskuje, ocenjuje in spodbuja kreativne projekte Jugovzhodne Evrope. Združuje 19 držav in 350 milijonov ljudi. Predstavlja edinstveno skupnost za razpravo in razvoj kulturnih, gospodarskih ter političnih vlog regije in njihov vpliv na globaliziran svet. Platformo vodi Zavod Big v okviru Centra za kreativno gospodarstvo Jugovzhodne Evrope, ki je organizator festivalov Big Architecture, Wood Icon, Creative Tourism in Month of Design.

5-zvezdično doživetje Velenje Underground se ponaša tudi z znakom Slovenia Unique Experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Velenje Underground pa je ob koncu leta 2019 prejelo še priznanje za 2. mesto v tekmovanju akcije Slovenia’s Hidden Gems, organizator katerega je Radio Si, ki s to akcijo predstavlja skrite dragulje Slovenije.

V minulem letu je Velenje Underground obiskalo preko 170 oseb. V letošnjem letu je bil uspešno izveden butični dogodek za Valentinovo.

Partnerji projekta so letos načrtovali še štiri dogodke, vendar dva že razpisana termina zaradi pandemije koronavirusa ne bodo mogli izvesti. Skoraj zagotovo bodo izvedli dogodek 25. septembra in 3. decembra 2020 – doživetje pa lahko, po umiritvi stanja v državi, organizirajo tudi po predhodnem individualnem dogovoru.

Foto: Aljoša Videtič

Objavljeno: 14-04-2020