PRAZNOVANJE 59. SKOKA ČEZ KOŽO

V rudarski stan bomo sprejeli 38 novincev, čez kožo bo ponovno skočila generacija 1969

Vsa Šaleška dolina diha in praznuje s svojimi rudarji, ki kopljejo premog že 144 let. S tistimi, ki se vsak dan spustijo globoko pod zemljo, tistimi, ki kot upokojeni še vedno radi oblečejo rudarsko uniformo in so petsto metrov pod zemljo za vedno pustili svoj pečat, ter novimi, mladimi rudarji, ki šele vstopajo v rudarski stan. Spoštovanje do vseh bomo ponovno izkazali v soboto, 29. junija 2019, ob 18. uri na Mestnem stadionu Velenje, ko bomo izvedli že 59. Skok čez kožo. 

V soboto, 29. junija 2019, se bo ponovno zbrala množica prebivalcev Šaleške doline, ki bodo spremljali v črno uniformo odete rudarje, ki bodo strumno korakali proti Mestnemu stadionu Velenje in s skokom čez kožo medse sprejeli novince. V rudarski stan bomo sprejeli 38 novincev, čez kožo pa bodo ponovno skočili upokojeni rudarji, ki so svoj skok prvič opravili pred petdesetimi leti.

Do danes smo v Premogovniku Velenje v rudarski stan sprejeli že 3.787 novincev, dijakov rudarske, strojne in elektrosmeri ter v zadnjih letih tudi inženirjev rudarstva in geotehnologije; v soboto, 29. junija, jih bomo še 38. 

Praznično obarvan dan se bo začel z budnicami Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ob 17. uri se bodo na Titovem trgu v središču Velenja zbrali uniformirani rudarji, od koder bodo ob 17.30 pod vodstvom komandanta parade Borisa Sotlerja krenili proti stadionu, kjer bo potekala slavnostna prireditev. Po prireditvi bo že tradicionalno družabno srečanje zaposlenih in upokojencev Skupine Premogovnik Velenje.

Ob 15. uri bomo v Muzeju premogovništva Slovenije na Starem jašku, kjer se je pred več kot 144 leti premogovništvo v Šaleški dolini tudi začelo, pripravili prireditev, s katero bomo obeležili 20-letnico delovanja Muzeja.

Prosimo vas, da se zaradi same organizacije akreditirate najkasneje do petka, 28. junija, do 9. ure na elektronski naslov tadeja.jegrisnik@rlv.si. 

Akreditacije boste lahko prevzeli v soboto, 29. junija, od 17.30 dalje v Press centru na Mestnem stadionu Velenje (v klubskih prostorih NK Rudar).

Prav tako sporočite tudi udeležbo na 20. obletnici Muzeja premogovništva Slovenije.

Objavljeno: 26-06-2019