Praznovanje 58. Skoka čez kožo

V rudarski stan bomo sprejeli 37 novincev

Šaleška dolina živi in diha s svojimi rudarji že več kot štirinajst desetletij, pomen in čast rudarskemu poklicu pa v Premogovniku Velenje izkazujemo že skoraj šest desetletij. V soboto, 30. junija 2018, ob 18. uri bomo na Mestnem stadionu Velenje že tradicionalno izvedli Skok čez kožo, tokrat že oseminpetdeseti zapored. V rudarski stan bomo sprejeli 37 novincev.

Šaleška dolina se bo v soboto, 30. junija 2018, ponovno odela v zeleno, stanovsko barvo rudarskega stanu. Praznični dan bodo zaznamovale budnice rudarske godbe, kanonada in parada v črno oblečenih informiranih rudarjev. Sprejem novincev v rudarski stan, bolj znan kot »skok čez kožo« traja že vse od leta 1961, ko je šolanje končala prva generacija današnje rudarske šole. 

Do danes smo v Premogovniku Velenje v rudarski stan sprejeli že 3.750 novincev, dijakov rudarske, strojne in elektrosmeri ter v zadnjih letih tudi inženirjev rudarstva in geotehnologije; v soboto, 30. junija, jih bomo še 37. Naziv častnega skakalca bomo nadeli dr. Urošu Bajžlju, vodilnemu slovenskemu rudarskemu strokovnjaku, ki je svojo poklicno pot posvetil inovativnim rešitvam na področju rudarstva in geotehnologije.

Praznično obarvan dan se bo začel z budnicami Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ob 17. uri se bodo na Titovem trgu v središču Velenja zbrali uniformirani rudarji, od koder bodo ob 17.30 pod vodstvom komandanta parade krenili proti stadionu, kjer bo potekala slavnostna prireditev. Po prireditvi bo že tradicionalno družabno srečanje zaposlenih in upokojencev Skupine Premogovnik Velenje.

Prosimo vas, da se zaradi same organizacije akreditirate najkasneje do četrtka, 28. junija, do 12. ure na elektronski naslov tadeja.jegrisnik@rlv.si. Akreditacije boste lahko prevzeli v soboto, 30. junija, od 17.30 dalje v Press centru na Mestnem stadionu Velenje (v klubskih prostorih NK Rudar).

Objavljeno: 26-06-2018