Praznični časopis Rudar

Naslovnico druge številke časopisa Rudar v jubilejnem letu krasi fotografija rudarskega mesta Velenje. Glede na to, da so pred nami prvomajski prazniki smo uvodno besedo predali predsedniku Sveta delavcev HTZ, ki je spomnil na vrednote, ki so v današnjem času vedno bolj na stranskem tiru.

V Premogovniku Velenje nadaljujemo z investiranjem v visoko tehnološko opremo za podzemno izkopavanje premoga o čemer pišemo v rubriki Z delom se vse doseže. Zapisali smo tudi o srečanju partnerjev mednarodnega raziskovalnega projekta ROCD ter dveh visokih jubilejih – 143. obletnici Premogovnika in 65. obletnici našega časopisa.

V rubriki Podjetje smo ljudje smo predstavili sodelavce, ki opravljajo delo na nekoliko prezrtih delovnih mestih, a si nemotenega delovanja brez njihove podpore ne predstavljamo. Gostili smo Združenje svetov delavcev Slovenije, Aktiv delovnih invalidov Skupine PV pa ima novo vodstvo. 

Uporabnikom garderob in pralnice delovnih oblačil smo v rubriki Skupina Premogovnik Velenje zapisali nekaj pojasnil. Preberete si lahko še o zapiranju Rudnika Trbovlje–Hrastnik.

V Tretjem polčasu pišemo o koncertu ob 20. obletnici delovanja Harmonikarskega orkestra Barbara. Bili smo tudi na dveh občnih zborih – Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva PV ter Kluba upokojencev Skupine PV. Športno društvo Skupine PV je pripravilo kar nekaj obvestil.

Objavljeno: 24-04-2018