Časopis Rudar: Če verjameš v ljudi, lahko ti naredijo nemogoče

To je misel iz naslova uvodnika prve številke časopisa Rudar v tem letu. Vodja Službe za odnose z javnostmi pravi, da moramo verjeti v sodelavke in sodelavce, v njihove sposobnosti, odgovornost do dela, v to, da lepa beseda še vedno lepo mesto najde in da pohvala dela čudeže.

V rubriki Z delom se vse doseže smo zapisali o letošnjih načrtih proizvodnje, ki je dosegljiva, toda za njegovo izvedbo se bomo morali potruditi prav vsi. V Premogovniku Velenje in družbi HTZ že drugo leto zapored zaposlujemo nove kadre, ki so nujni v procesu pridobivanja premoga, prednost pri zaposlovanju imajo naši štipendisti. V našem okolju so zaposleni, ki jim služba ne pomeni zgolj delo, ampak jih vodi strast. Za te smo v Muzeju premogovništva Slovenije pripravili posebno slovesnost. Pišemo še o uvedbi elektronskih plačilnih list, ki so nadomestile tradicionalni ročni način. V začetku meseca sta začela veljati nova službena naloga z Navodili o ravnanju delavcev in kontrolorjev v času odsotnosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe, zato smo pripravili kratek povzetek navodil. V tej rubriki pišemo še o stanju na področju varnosti in zdravja pri delu v letu 2017.

Podjetje smo ljudje, kar dokazujemo tudi z darovanjem krvi – lani smo jo darovali kar 1.645-krat. »Nikoli ne obupaj, saj se dobro z dobrim vrača« meni sodelavka, ki smo jo obiskali tokrat.

Družbe v Skupini Premogovnik Velenje so leto začele zelo aktivno, predvsem RGP, ki je dejaven pri rekonstrukciji in prizidavi cestišča preko jezu Markovci.

Zgodbe, ki pritegnejo so tiste zgodbe, ki se pišejo v Muzeju premogovništva Slovenije, zapisali smo jih tudi v rubriki Tretji polčas. Bivše zaposlene vabimo na Občni zbor Kluba upokojencev, bili pa smo na prvenstvu PV v veleslalomu ter na koncertih Rudarskega okteta Velenje. Zapisali smo tudi o 5. slovenskem geološkem kongresu, ki bo oktobra v Velenju, v njegovem okviru je razpisan fotografski natečaj. Za zdrav in boljši jutri predstavljamo dvanajst nasvetov proti raku.

Športno društvo Skupine PV je  pripravilo pregled ugodnosti za svoje člane.

Objavljeno: 22-02-2018