PRAZNOVANJE 57. SKOKA ČEZ KOŽO

V Premogovniku Velenje že več kot štirinajst desetletij krojimo pot, po kateri korakamo strumno in z optimizmom ter ponosno ohranjamo več kot polstoletno tradicijo praznovanja dneva rudarjev. V soboto, 1. julija 2017, ob 18. uri bomo na Mestnem stadionu Velenje že tradicionalno izvedli Skok čez kožo, tokrat že sedeminpetdeseti zapored. V rudarski stan bomo sprejeli 49 novincev. 

V Premogovniku Velenje ohranjamo običaj sprejemanja novincev v rudarski stan, bolj znan kot »skok čez kožo«, ki traja že vse od leta 1961, ko je šolanje končala prva generacija današnje rudarske šole. Do danes smo v rudarski stan sprejeli že 3.701 novinca, dijake rudarske, strojne in elektrosmeri ter v zadnjih letih tudi inženirjev rudarstva in geotehnologije; v soboto, 1. julija, jih bomo še 49. Naziv častnega skakalca smo na lanski prireditvi nadeli mag. Ivanu Marinu, dolgoletnemu dirigentu in častnemu članu Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ki pa se lani zaradi zdravstvenih težav prireditve ni mogel udeležiti, tako da bo častni skok čez kožo izvedel letos.

Praznično obarvan dan se bo začel z budnicami Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ob 17. uri se bodo na Titovem trgu v središču Velenja zbrali uniformirani rudarji, od koder bodo ob 17.30 pod vodstvom komandanta parade mag. Matjaža Koželja krenili proti stadionu, kjer bo potekala slavnostna prireditev. Po prireditvi bo že tradicionalno družabno srečanje zaposlenih in upokojencev Skupine Premogovnik Velenje.

Skok čez kožo vsako leto privabi množico ljudi, ki cenijo rudarski poklic. Z ohranitvijo rudarskega ponosa in krepitvijo temeljnih rudarskih vrednot smo sooblikovali in še vedno sooblikujemo prihodnost Šaleške doline in celotne Slovenije. 

Prosimo vas, da se zaradi same organizacije akreditirate najkasneje do četrtka, 29. junija, do 12. ure na elektronski naslov tadeja.jegrisnik@rlv.si. 

Akreditacije boste lahko prevzeli v soboto, 1. julija 2017, od 17.30 dalje v Press centru na Mestnem stadionu Velenje (v klubskih prostorih NK Rudar).

Objavljeno: 22-06-2017