Vnovič vabljeni v Muzej premogovništva Slovenije

Muzej premogovništva Slovenije, ki je bil ob koncu minulega leta zaradi vzdrževalnih del za nekaj dni zaprt, je v torek, 3. januarja 2017, vnovič odprl vrata za vse obiskovalce. Ti si bodo lahko tudi letos, poleg odlične predstavitve zgodovine rudarjenja v Šaleški dolini in širše, ki že dobrih sedemnajst let poteka 160 metrov pod zemljo, ogledali številne razstave ter druge kulturne in družabne dogodke, tako na površju kot v podzemlju muzeja.

Vzdušje v velenjskem Muzeju premogovništva Slovenije je bilo ob koncu minulega leta še posebej praznično. 7. decembra so odprli fotografsko razstavo Aleksandra Kavčnika »Premog – črnobeli kruh«, ki bo na ogled do 1. februarja 2017. Najbolj pestro je bilo 17. decembra, ko so organizirali že tradicionalni nočni ogled Muzeja, koncert Nine Pušlar, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi javni vaji harmonikarjev v Ligijevem salonu 160 metrov pod zemeljskim površjem.

Muzej premogovništva Slovenije, ki je nastal na podlagi dela številnih generacij slovenskih rudarjev, že skoraj dve desetletji navdušuje vse generacije; ogledalo si ga je že več kot 430.000 obiskovalcev (lani iz kar 47 držav).

Dodatne informacije na 031 752 418 ali www.rlv.si/muzej.

Objavljeno: 04-01-2017