Praznovanje 56. Skoka čez kožo

V rudarski stan bomo sprejeli 46 novincev

V Premogovniku Velenje bomo v soboto, 2. julija 2016, ob 18. uri na Mestnem stadionu Velenje že tradicionalno izvedli Skok čez kožo, tokrat že šestinpetdeseti zapored. V rudarski stan bomo sprejeli 46 novincev. 

V Premogovniku Velenje ohranjamo običaj sprejemanja novincev v rudarski stan, bolj znan kot »skok čez kožo«, ki traja že vse od leta 1961, ko je šolanje končala prva generacija današnje rudarske šole. V soboto, 2. julija 2016, bomo v rudarski stan sprejeli že 3.655 novincev, dijakov rudarske, strojne in elektro smeri ter v zadnjih letih tudi inženirjev rudarstva in geotehnologije.

Praznik rudarjev se bo začel z budnicami Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ob 17. uri pa se bodo na Titovem trgu v središču Velenja zbrali uniformirani rudarji, od koder bodo ob 17.30 pod vodstvom komandanta parade mag. Matjaža Koželja krenili proti stadionu, kjer bo potekala slavnostna prireditev. Družabno srečanje po uradnem delu bomo zaposleni financirali sami in s pomočjo sponzorjev.

Skok čez kožo je prireditev, s katero izkazujemo pomen in čast rudarskemu poklicu. Prebivalci Šaleške doline z množično udeležbo na osrednjem dogodku dokazujejo, da cenijo rudarski poklic in sporočajo, da Velenje je in bo ostalo rudarsko mesto tudi v prihodnje.

Objavljeno: 29-06-2016