Premogovnik Velenje podpisal pogodbo o prodaji Centra starejših Zimzelen

Premogovnik Velenje je na podlagi javnega zbiranja ponudb z naslova dezinvestiranja poslovno nepotrebnega premoženja v torek, 16. februarja 2016, podpisal pogodbo o prodaji Centra starejših Zimzelen v Topolšici.

Premogovnik Velenje je decembra 2015 objavil razpis za prodajo Centra starejših Zimzelen v Topolšici. Javno zbiranje ponudb za prodajo Centra s pripadajočo opremo in prenosom koncesije za izvajanje institucionalnega varstva ter prenosom zaposlenih se je izteklo 4. januarja 2016. Od takrat so s kupcem tekla usklajevanja glede prodaje, danes, 16. februarja, pa je bila podpisana pogodba. Odprodajo je potrdil tudi Nadzorni svet Premogovnika Velenje.

Zimzelen se nahaja v neposredni bližini Term Topolšica, kjer so že okoli leta 1600 začeli z zdraviliško dejavnostjo. Dejavnost centra je institucionalno varstvo starejših oseb in mlajših invalidnih oseb, ki zaradi zdravstvenih in socialnih razlogov ne zmorejo več živeti doma. Odprt je bil oktobra 2009, v njem pa lahko biva 150 stanovalcev v skupno 107 sobah, od katerih je 57 sob enoposteljnih in 50 dvoposteljnih. Zmogljivosti so razdeljene v 5 vitalnih enot, 2 negovalni enoti ter 2 varovani enoti za bivanje oseb z demenco.

Objavljeno: 16-02-2016