Premogovnik Velenje prodal Hotel Barbara v Fiesi

Premogovnik Velenje je na podlagi javnega zbiranja ponudb z naslova dezinvestiranja poslovno nepotrebnega premoženja s celjsko družbo Eurotas, d. d., konec decembra lani podpisal pogodbo o prodaji Hotela Barbara v Fiesi.

Premogovnik Velenje je z družbo Eurotas, d. d., iz Celja 29. decembra 2015 podpisal pogodbo o prodaji Hotela Barbara v Fiesi. Merilo za izbiro ponudnika je bilo poleg najvišje ponujene cene oz. najugodnejše ponudbe in najugodnejših plačilnih pogojev za prodajalca nadaljevanje turistične dejavnosti, ki omogoča razvoj celotnega kompleksa ter prevzem vseh dvanajstih zaposlenih. Kupec bo zaposlenim leto dni od podpisa pogodbe v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih Republike Slovenije zagotavljal enake pravice, kot so jih imeli do zdaj. 

Pogoj za pridobitev lastninske pravice na nepremičnini je plačilo celotne kupnine v višini 2.850.000 EUR, ki je bila izvedena 12. februarja, prevzem zaposlenih pa najkasneje do 1. marca 2016. Odprodajo hotela je potrdil Nadzorni svet Premogovnika Velenje.

Hotel Barbara v Fiesi leži v najlepšem, najbolj zelenem in mirnem delu slovenske obale, v zalivu med Piranom in Strunjanom. Ima 42 sob (6 superior in 36 plus) z 90 ležišči. Vse sobe imajo balkon s pogledom na morje ali jezero, telefon, klimatsko napravo, internet, satelitsko televizijo, mini bar in kopalnico. Hotel razpolaga še z restavracijo odprtega tipa s 120 sedeži, aperitiv barom, teraso, bistrojem na plaži s 120 sedeži, wellnessom (tri finske savne in notranji bazen z ogrevano morsko vodo) ter konferenčno dvorano z razpoložljivostjo do 80 oseb, opremljeno s sodobno tehnično opremo.

Objavljeno: 12-02-2016