Novoletni koncert velenjskih godbenikov v družbi vokalnega terceta Casta diva

Pihalni orkester Premogovnika Velenje nadaljuje z jubilejno, deseto sezono abonmajskega cikla. V soboto, 16. januarja 2016 bodo pripravili že tradicionalni Novoletni koncert z vokalnim tercetom CASTA DIVA. Kot solist se bo orkestru pridružil mladi domači klarinetist David Gregorc.  

V velenjskem hramu kulture se obeta čudovit glasbeni dogodek, ki ga bodo ustvarili člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje pod taktirko Matjaža Emeršiča. Koncert bodo otvorili s komično Rossinijevo opero »Italijanka v Alžiru«. Zgodba se dotika intimnih interesov in žgečkljivih predelov človeške psihe, pripetljajev ob ženitnih posredovanjih. Po ljubezenski zgodbi v haremu bo na vrsti opereta »Vesela vdova« skladatelja Franza Leharja, ki govori o bogati vdovi, ki želi ohraniti svoje premoženje po nedavno preminulem možu. V tej skladbi se bo predstavil vokalni tercet CASTA DIVA, ki ga sestavljajo operne pevke Gordana Hleb, Urška Arlič Gololičič in Martina Burger. Prisluhniti jim bo moč v še eni komični operi, tokrat Puccinijevi Gianni Schicchi, ki govori o razočaranju sorodnikov ob branju oporoke premožnega gospoda, ki premoženje zapusti samostanu. V Grginijevem »Koncertu za klarinet« se bo orkestru pridružil mladi domači klarinetist, dobitnik več nagrad, David Gregorc. Sledila bo ena najbolj znanih arij iz opere Carmen z naslovom »Ljubezen je uporniška ptica«, ki bo zazvenela iz ust terceta Casta diva, kot tudi še ena Leharjevih uspešnic »Moje ustnice poljubljajo tako vroče«. Za konec koncertnega večera pa bodo velenjski godbeniki prihranili glasbeno delo Ericha Whitacrea, ki združuje okoli trideset različnih žanrov – od mambe, do različnih zvrsti džez glasbe. Izvedbo skladbe z naslovom »Godzila poje Las Vegas« bo popestrila video produkcija Stanka Špegla.

Naslednji abonmajski koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje bo na sporedu 13. februarja 2016, ko bo duše pobožala vokalna zasedba Katrinas & accustic band. Na valentinovem koncertu bo potrojeno ženstvenost v sestavi  Katarina Habe, Sanja Mlinar Marin in Petra Grkman uravnotežila potrojena moška zasedba v sestavi Rok Golob (klaviature), Andrej Hočevar (bas) in David Slatinek (tolkala).

Dodatne informacije o abonmajskem programu in nakupu vstopnic v prostorih orkestra v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje, na 031 677 444 ali www.popv.si. 

Objavljeno: 11-01-2016