Decembrska dogajanja v Muzeju premogovništva Slovenije

Muzej premogovništva Slovenije bo tudi v letošnjem čarobnem decembru pripravil prireditve za vse generacije. Koncerti za velike in male, zanimive razstave, zabavni gostje in – kot se za zadnji mesec leta spodobi – nočni ogled muzeja z obiskom dedka Mraza.

Posebno zgodbo bodo v torek, 15. decembra, ob 19. uri z igranjem na frajtonarice spletli člani Harmonikarskega orkestra Barbara Premogovnika Velenje z gosti. V prizivnici muzeja se jim bo na Novoletnem koncertu pridružil Pevski zbor Planike. Da bo program potekal tako, kot mora, bo poskrbel Miro Klinc v vlogi Klobasekovega Pepija. Zagotovo nas bo nasmejal tako, kot zna samo on. Vstop bo prost. 

Še posebej zabavno bo v soboto, 19. decembra, ko bo vse od 15. ure dalje čas za nočni ogled muzeja. V jamskem delu muzeja bo dobrodošlico izrekel dedek Mraz, ki se ga bodo še posebej razveselili najmlajši. Zanje bodo v prizivnici pripravili posebno presenečenje – koncert Romane Kranjčan, v katerem pa ne bodo uživali samo otroci, ampak tudi njihovi starši. Koncert bo v sodelovanju s sindikatom SPESS PV. Vstopnina 6 evrov. 

V svet umetnosti nas bodo popeljale razstave, ki bodo na ogled vse do 23. decembra 2015. V najgloblje ležečem razstavišču skulptur v Sloveniji, 160 metrov pod zemeljsko površino, si bomo lahko ogledali razstavo skulptur Staneta Špegla z naslovom Podzemni nezemljani. Na površju bodo prikazane različne tematike industrijske umetnosti iz sveta (Industrial art 2), ki jo je pod okriljem portala Industrial Art za nas zbral vodja muzeja Stojan Špegel. V Beli garderobi bo na ogled likovna razstava slikarjev in pesnikov Snovalci podob – potovanje med črkami in barvami. V Kopalnici bodo razstavljene fotografije natečaja na temo slovenskih krajin Kulturna krajina in strukture v krajini. Od 15. decembra dalje pa si bomo lahko ogledali razstavo ročno izdelanih lesenih izdelkov, ki jo je avtor Mihael Vovk poimenoval Povest o drevesu.

Več informacij na www.rlv.si/muzej.

Objavljeno: 26-11-2015