Rudar – Naj živi nam večno!

Četrto številko časopisa Rudar v tem letu zaznamujeta dve, za zaposlene izjemno pomembni prireditvi – Skok čez kožo in podelitev priznanj jubilantom.
Še prej pa smo se dotaknili uvodnika, v katerem je nekaj svojih videnj zapisal vodja Proizvodnje in glavni tehnični vodja PV. V njem je sklenil, da je pred nami zahtevna jesen, saj moramo kljub težavam izpolniti letni delovni načrt.

Rubriko Z delom se vse doseže s ponosom začenjamo z letošnjim, že 55. Skokom čez kožo. S prireditvijo izkazujemo pomen in čast rudarskemu poklicu. Med letošnjimi novinci sta bili tudi dve dekleti. O tem, da je stanje v jami Premogovnika Velenje zahtevno, smo v minulih številkah časopisa že pisali. Dobre tri mesece pred koncem leta pa nas je ponovno zanimalo, kakšno je stanje v jami, proizvodnja premoga, kako potekajo montaže novih odkopov in podobno. Z veseljem smo pohvalili moštvo odkopa CD1, ki je s svojimi izkušnjami in predvsem z nepopustljivostjo ter hrabrostjo dobilo še eno »bitko z naravo«. Podjetje pa se dobro spopada tudi s težavami, povezanimi s poslovanjem, saj je dokapitalizacija Premogovnika bila uspešna. Zavedamo se, da je pripadnost zaposlenih največja vrednota podjetja, zato smo tudi letošnje jubilante povabili na posebno slovesnost. O tem in varnostno-tehničnem pregledu stanja jamskih prostorov rudnika Labin in Raša si lahko preberete v Rudarju.

V njem tudi o korektnem sodelovanju vseh zaposlenih, saj je to osnova dobrega dela. V rubriki Podjetje smo ljudje nismo pozabili na zdravje, ki je pomembno za vse nas, ne samo za sodelavca, pri katerem smo bili tokrat »na obisku«.

Skupina Premogovnik Velenje je zelo dejavna. V podjetju HTZ nadaljujejo optimizacijo poslovanja, v družbi RGP je bila uspešno izvedena zunanja presoja, Center starejših Zimzelen pa je uspešno opravil zunanjo presojo za pridobitev certifikata kakovosti. Pišemo tudi o tem, da je športno padalstvo priložnost za posel in vrhunske športne rezultate, s katerimi se lahko pohvali tudi naš sodelavec.

Tretji polčas zaznamuje glasba. Harmonikarski orkester Barbara je spet osvojil stopničke, v svoje vrste pa vabijo nove člane. Klub upokojencev vabi na jesenski izlet, tudi letos smo zbrali šolske potrebščine za otroke iz socialno šibkejših družin in objavili zanimive fotografije sodelavcev ujetih v trenutku.

Objavljeno: 29-09-2015