Premogovnik Velenje objavil javni razpis za odprodajo poslovno nepotrebnega premoženja

Predmeta razpisa sta Hotel Barbara Fiesa in Hotel Oleander Strunjan

Premogovnik Velenje v okviru dezinvestiranja izvaja dejavnosti odprodaje poslovno nepotrebnega premoženja v obliki nepremičnin. Mednje spadata tudi Hotel Barbara v Fiesi in Hotel Oleander v Strunjanu, za katera je bil v petek, 17. aprila 2015, v Uradnem listu Republike Slovenije, na spletni strani družbe in na različnih mednarodnih portalih objavljen javni razpis zbiranja ponudb.

Premogovnik Velenje se je zaradi potrebe po transparentnosti postopkov dezinvestiranja odločil za javni razpis zbiranja ponudb za odprodajo nepremičnin, ki so v lasti družb v Skupini Premogovnik Velenje. V skladu z zakonodajo in s postopki bo družba za vsako prodajo pridobila soglasje Nadzornega sveta PV in o tem obvestila tudi socialne partnerje. Eden od razpisnih pogojev je tudi prevzem zaposlenih, ki delajo v teh objektih. Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani družbe na naslovu www.rlv.si/si/1352 za Hotel Barbara in na naslovu www.rlv.si/si/1341 za Hotel Oleander. Dodatne informacije na naslovu robert.kozar@rlv.si.

Hotel Barbara v Fiesi leži v najlepšem, najbolj zelenem in mirnem delu slovenske obale, v zalivu med Piranom in Strunjanom. Ima 42 sob (6 superior in 36 plus) z 90 ležišči. Vse sobe imajo balkon s pogledom na morje ali jezero, telefon, klimatsko napravo, internet, satelitsko televizijo, mini bar in kopalnico. Hotel razpolaga še z restavracijo odprtega tipa s 120 sedeži, aperitiv barom, teraso, bistrojem na plaži s 120 sedeži, wellnessom (tri finske savne in notranji bazen z ogrevano morsko vodo) ter konferenčno dvorano z razpoložljivostjo do 80 oseb, opremljeno s sodobno tehnično opremo.

Hotel Oleander je manjši sodobno opremljen hotel ob slovenski obali, stoji sredi mirnega okolja Strunjanskih solin, med Izolo in Piranom. Ima 26 klimatiziranih sob (8 dvoposteljnih sob s francoskim ležiščem, 13 dvoposteljnih sob z ločenimi ležišči in 5 družinskih sob) z balkoni in pogledom na Strunjanski zaliv s solinami, telefonom, televizijo, sefom in kopalnico. Ima restavracijo, aperitiv bar, dvigalo, internetni kotiček, teraso s pogledom na soline in garažo. Konferenčna dvorana omogoča postavitev stolov za 30 do 40 oseb v kino postavitvi brez miz. Opremljena je z vso potrebno tehniko, ki ob drugi ponudbi omogoča seminarskim gostom kakovostne pogoje za ustvarjalno delo.

Predmet nadaljnjega dezinvestiranja bodo še Center starejših Zimzelen, Vila Široko z zemljišči, Restavracija Jezero, Bela dvorana, Upravna zgradba Gost, Steklena direkcija, poslovni prostor Šmarno ob Paki ter zemljišča.

Objavljeno: 17-04-2015