Deveta abonmajska sezona velenjskih godbenikov poklon skladateljem različnih kultur in časov

Skrbno izbran spored koncertov devete abonmajske sezone velenjskih godbenikov je poklon skladateljem različnih kultur in časov. Poslušalce čaka pet navdihujočih glasbenih večerov, polnih radosti. Poleg njihovih že tradicionalnih koncertov – novoletnega in spomladanskega – bomo imeli priložnost prisluhniti tudi drugim zvenečim imenom iz sveta glasbe. Na prvem koncertu se bo tako predstavil tržaški orkester La Civica Orchestra di Fiati Giuseppe Verdi.

Že prvi abonmajski večer bo namenjen gostujočim glasbenikom. 8. novembra 2014 bodo Veliko dvorano Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje napolnile melodije, ki jih bodo iz svojih instrumentov privabili člani tržaškega mestnega pihalnega orkestra La Civica Orchestra di Fiati Giuseppe Verdi. S široko paleto glasbenega repertoarja za pihalni orkester razveseljujejo poslušalce že več kot devet desetletij.

20. decembra 2014 se nam bo v istem prostoru predstavil Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje. Iz njihovih instrumentov kar vejejo znanje, talent in velika vnema. Njihov repertoar zajema literaturo vseh stilnih obdobij, posebno mesto pa zasedajo dela slovenskih skladateljev. Sodelovanje z najvidnejšimi solisti, glasbenimi skupinami in zbori na številnih festivalih in prireditvah le še dodatno potrjuje kakovost njihovega ustvarjanja

Da je glasba tudi hrana ljubezni, bodo znova dokazali člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje na svojem že tradicionalnem Novoletnem koncertu. Z izvrstnim programom in zanimivim gostom nas bodo razvajali 10. januarja 2015 v velenjskem hramu kulture. Odlične izvedbe, kot smo jih vajeni že s preteklih koncertov, bodo pobožale naše duše.

28. marec 2015 bo dan, ko nas bo v Domu kulture Velenje razveseljeval belec z glasom črnskega džezovskega pevca, znan po odličnih interpretacijah skladb Raya Charlesa, Uroš Perić. Pevec in pianist, ki se mu po žilah pretakajo bluz, soul in džez, je poosebljena pozitivna energija. Skupaj s svojim Bluenote kvartetom bo ogrel tudi naša srca in dlani.

Spomladanski koncert velenjskih godbenikov, ki bo 18. aprila 2015 v velenjski glasbeni šoli, kar kliče po lahkotno obarvanih skladbah in napoveduje novo zgodbo v zgodovini njihovih uspehov. Svojo glasbeno energijo bodo oddajali skupaj z zanimivim gostom.

Cena abonmaja za vseh pet koncertov je 25 evrov. Informacije na 031 677 444 ali www.popv.si.

Objavljeno: 24-10-2014