Simbioza giba v Zimzelenu – 1000 gibov za razgibano starost

Danes ob 11. uri so se stanovalci, zaposleni in obiskovalci Centra starejših Zimzelen dobre volje in polni pozitivne energije ob zvokih harmonike zahvalili članicam Društva Šola zdravja skupine Šoštanj za enotedensko prijetno druženje ob vadbi 1000 gibov. Vsi skupaj so bili od ponedeljka, 13. oktobra, del vseslovenskega medgeneracijskega projekta Simbioza giba in vsak dan jih je na dvorišču gibalo okoli 80.

V Zimzelenu tudi z vsakodnevno telovadbo pod vodstvom fizioterapevtke in jogo smeha skrbijo za dobro počutje stanovalcev, Simbioza giba pa je bila le povod, da so se povezali s Šolo zdravja in spoznali tudi vadbo 1000 gibov. V Sloveniji deluje že več kot 60 skupin, člani vsak delovni dan pol ure zjutraj telovadijo na prostem, v vsakem vremenu in letnem času. Kot je povedala vodja Skupine Šoštanj Ljubica Donko, druženje nadgrajujejo tudi s predavanji, srečanji ob zvočnih kopelih in družabnih dogodkih. »Ta teden smo članice skupine uživale v pristnem druženju s stanovalci in zaposlenimi Zimzelena, posebej pa smo bile vesele, da so stanovalci telovadili z nami po svojih sposobnostih, če niti tega niso zmogli, pa so bili z nami na svežem zraku in v veseli družbi.«

Gibalo Šole zdravja in zaposlenih v Zimzelenu je delati dobro zase in za druge in teden Simbioze giba je bil povsem v tem znamenju.

Objavljeno: 17-10-2014