Podpisan dogovor o podpisu aneksa k tripartitni pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in nakupu električne energije – rudarji prekinili stavko

V sredo, 9. julija 2014, so se nadaljevala pogajanja med Upravo Premogovnika Velenje, Holdingom Slovenske elektrarne, Termoelektrarno Šoštanj in pogajalsko skupino stavkajočih PV. Vsi sodelujoči so se zavzeli za čimprejšnje končanje stavke. Dogovorili so se, da bodo najkasneje do 17. 7. 2014 podpisali aneks k tripartitni pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in nakupu električne energije.

V četrtek, 10. 7. 2014, so stavkajoči rudarji s strani generalnega direktorja HSE Blaža Košoroka, predsednika Uprave PV Ivana Pohorca in direktorja TEŠ Petra Dermola prejeli podpisani dogovor o tem, v katerem se ti zavezujejo, da bodo sklenili in podpisali aneks k tripartitni pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in nakupu električne energije najkasneje do 17. julija letos. Na podlagi pisnega zagotovila so rudarji in ostali zaposleni v Skupini Premogovnik Velenje podpisali sporazum o zamrznitvi stavke, steklo je tudi delo v proizvodnem procesu.

Objavljeno: 10-07-2014