Ob svetovnem dnevu gibanja aktivni dan tudi na Golteh

Svetovni dan gibanja – 10. maj – bodo letos obeležili tudi na Golteh. Tokratni slogan je ”Tisoč življenj – tisoč oblik gibanja«. Zadostno gibanje je namreč varovalni dejavnik zdravja, saj vpliva tako na telesno kot duševno zdravje in kakovost življenja nasploh.

Golte so vse od pomladi do jeseni odlično mesto za gibanje in sprostitev v naravi. Urejene pohodne poti po planini, čudovite razgledne točke, ugodna gorska klima, krajinski park in ostala spremljajoča ponudba privabijo obiskovalce iz vseh koncev Slovenije in tujine.

Še posebej vas vabijo, da jih obiščete v soboto, 10. maja, ko bo poskrbljeno za vodeno rekreacijo.

Program dogodka:
• ob 10. uri voden pohod »vseh generacij« po Golteh (zbirno mesto Hotel Golte);
• ob 12. uri sprehod z osnovami nordijske hoje  do Alpskega vrta in ogled vrta;
• ob 13. uri tečaj plezanja na plezalni steni;
• ob 15. uri žrebanje nagrad za udeležence;
• od 10. ure naprej zdravstveno – informativna stojnica, svetovanje in merjenje telesne mase z analizatorjem (Nacionalni inštitut za javno zdravje, OE Celje).

Udeležba na pohodu je brezplačna.

Prijava na dogodek ni potrebna. V primeru načrtovanega prihoda večje skupine prosijo, da jih obvestite na golte-recepcija@golte.si.

Dostop na Golte je mogoč z nihalko ali po panoramski alpski cesti. Na ta dan so za obiskovalce pripravili posebno ponudbo; vožnja z nihalko in kosilom je za odrasle 15 evrov, za otroke 10 evrov.

Dodatne informacije na 03 839 11 00.

Prijazno vabljeni

Objavljeno: 07-05-2014