Center starejših Zimzelen odpira svetovalnice za demenco

Poslanstvo Centra starejših Zimzelen v Topolšici je oskrba – skrb za starejše, ki zaradi starosti ali bolezenskih stanj ne zmorejo v celoti poskrbeti za kvalitetnejše življenje, ob tem pa si prizadevajo za čim večjo vpetost v lokalno okolje z različnimi programi ozaveščanja javnosti in preventivne dejavnosti.

 V skladu s tem intenzivirajo aktivnosti pri ozaveščanju javnosti o bolezni demenca. Roko pomoči so že lani ponudili svojcem oseb z demenco s pogovornimi skupinami, ki se srečujejo vsak zadnji četrtek v mesecu ob 18. uri v Zimzelenu.

Letos se želijo približati ljudem na terenu, zato 26. februarja 2014 odpirajo tri svetovalnice, namenjene vsem, ki želijo vedeti več o demenci ali iščejo odgovore pri srečevanju s to boleznijo. Dobili bodo podatke, kam se lahko obrnejo po pomoč, kakšne so možnosti za zmanjševanje tegob in kaj lahko sami naredijo. Vodile jih bodo sodelavke Zimzelena. Svetovalnico v Centru starejših Zimzelen v Topolšici bo vodila Tanja Ramšak, območje Zgornje Savinjske doline bo pokrivala svetovalnica na sedežu Rdečega križa v Mozirju, vodila jo bo Ana Šimenc. Na Koroškem bo svetovalnica v prostorih Društva upokojencev v Črni na Koroškem, vodila jo bo Dalja Pečovnik. Svetovalnice so brezplačne, odprte pa so vsako zadnjo sredo v mesecu med 17. in 18. uro.

Objavljeno: 20-02-2014