Podzemna pustolovščina v zimskih počitnicah

Muzej premogovništva Slovenije vas v zimskih počitnicah vabi na pustolovščino, kot je še niste doživeli!

V zimskih počitnicah so za vas pripravili nagradno igro, v kateri bo lahko vsak obiskovalec poskusil srečo in z njeno pomočjo dobil brezplačen ogled muzeja ali praktično darilo, ki se nanaša na premogovništvo.

Edinstvena podzemna pustolovščina

Prepustite se vznemirljivemu potovanju po skrivnostnih rovih premogovnika in za kratek čas postanite rudar. Oblecite rudarska oblačila, si nadenite čelado, vzemite rudarsko malico in že ste pripravljeni na novo dogodivščino. Obljubljamo, da bo odkrivanje podzemnega sveta prijetno vznemirljivo in na trenutke dih jemajoče.

Vstopite v svet rudarjev

Muzej premogovništva Slovenije v Velenju z razkritjem pravega utripa podzemlja že petnajst let navdušuje vse generacije. Že več kot 374.000 obiskovalcev s celega sveta je doživelo izkušnjo rudarjev, ki so se desetletja tukaj spuščali 160 metrov globoko pod zemljo, da bi na površje spravili »črno zlato«, ki so ga odkopavali za energetske potrebe Slovenije.

Tri, dve, ena – naj se pustolovščina začne!

Globoko v rove nedelujočega dela premogovnika vas popelje več kot 120 let staro dvigalo. Najprej boste spoznali začetek rudarske dejavnosti na tem območju, ko so premog iz višje ležečih rovov še odvažali otroci s konji, pa vse do danes, ko je velenjski Premogovnik opremljen s sodobno tehnologijo. Različna prizorišča iz življenja in dela rudarjev, ki jih upodablja 20 izjemnih scen in 15 zanimivih lutk, oživijo s pomočjo sodobne avdiovizualne opreme. Še posebej boste navdušeni nad simulacijo rudarske nesreče s tresenjem tal in z zvočnimi učinki ter adrenalinsko vožnjo z vlakcem po temnih rovih. Med uro in pol edinstvenega doživetja je poskrbljeno tudi za pravo rudarsko malico v najgloblje ležeči jedilnici v Sloveniji. Posebno doživetje pod zemeljskim površjem pa omogoča organizacija porok in rojstnodnevnih zabav.

Izvirno darilo

Vstopnica v Muzej premogovništva Slovenije je lahko izvirno darilo za vsakogar in ob vsaki priložnosti, saj pomeni vstop v svet rudarjev, svet, kot so ga v preteklosti čutili, v njem delali in živeli številni rudarji. Ogled podzemne pustolovščine 160 metrov pod zemeljskim površjem je možen od torka do sobote od 9.00 do 16.30 (sprejem zadnje skupine ob 14.30). Ob nedeljah in ponedeljkih je muzej zaprt.
Muzej premogovništva Slovenije vsekakor morate obiskati. Kdo ve, mogoče boste srečali jamskega škrata Bergmandeljca ali pa prijaznega krtka Ligija.

Več informacij v Muzeju premogovništva Slovenije na Koroški cesti – Stari jašek v Velenje, na 03 587 09 97, trgovina@rlv.si ali http://muzej.rlv.si/si/.
 
PREMOGOVNIK VELENJE – OHRANJAMO PREMOGOVNIŠKO DEDIŠČINO

Objavljeno: 19-02-2014