Živahen predpraznični utrip v Muzeju premogovništva Slovenije

Koncert Adija Smolarja, nočni ogled muzeja in obisk dedka Mraza 

V soboto, 21. decembra 2013, popoldan je bilo v Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju zelo živahno. Vedno pronicljivi in navihani kantavtor ter pisec knjig za otroke Adi Smolar je priredil koncert, kakršnega zna le on. Za obiskovalce so organizirali že tradicionalni nočni ogled podzemnega dela muzeja ter poskrbeli za prihod enega od dobrih decembrskih mož.

Premogovniški muzej je tretjo soboto v decembru privabil številne obiskovalce. Razlogov za obisk muzeja je bilo kar nekaj. V tamkajšnji prezivnici je pevec, kitarist in pisec besedil Adi Smolar s svojim hudomušnim nastopom razvnel srca mladih in malo starejših. Vsako zapeto pesem je komentiral in mimogrede natrosil še nekaj dobrih naukov za življenje. Tako otroci kot tudi odrasli so se mu pridružili pri petju, najmlajši so tudi zaplesali.

Podzemna pustolovščina je v prazničnem decembru še bolj privlačna, zato so poleg koncerta tudi letos organizirali že tradicionalni nočni ogled svojega podzemnega dela. Vodiči so obiskovalce pričakali v starih rudarskih oblačilih. Za posebno presenečenje je v najgloblje ležeči jedilnici v Sloveniji poskrbel dedek Mraz, ki je razveseljeval otroke tudi v zunanjem delu muzeja.

Muzej premogovništva Slovenije bo zaradi vzdrževalnih del zaprt do 21. januarja 2014.

Objavljeno: 23-12-2013