Do lastnega stripa v dveh dneh

V Muzeju premogovništva Slovenije Stripburgerjeva stripdelavnica

Prvi izmed raznolikih dogodkov, ki jih bodo v decembru 2013 organizirali v Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju, bo namenjen stripovskim navdušencem. Ljubitelji stripov bodo na dvodnevni delavnici imeli priložnost spoznati zgodbe v risbah ter pridobiti veščine in znanja za izdelavo dobrega stripa.

Stripburger in Muzej premogovništva Slovenije sta združila moči in za starejše od deset let pripravljata Stripburgerjevo stripdelavnico. Na dvodnevni delavnici, ki bo izvedena v soboto, 14., in v nedeljo, 15. decembra, med 10. in 17. uro bodo vsi stripovski navdušenci imeli priložnost spoznati možnosti, ki jih ponuja ustvarjanje stripov in izvedba lastnega stripa. Skozi iskanje idej, pripovedovanje v slikah, izdelavo zgodbe, govora v stripu, črkopisa, likovnega jezika in analize končanih del bosta udeležence vodila ilustrator in avtor stripov David Krančan ter ilustrator, slikar, scenograf in animator lutk Andrej Štular.

Predprazničnega dogajanja v premogovniškem muzeju pa s tem še ne bo konec. V soboto, 21. decembra 2013, bo ob 17. uri s svojimi pesmimi otroke in odrasle zabaval najbolj priljubljeni slovenski kantavtor Adi Smolar. Že tradicionalno bo organiziran tudi nočni ogled podzemnega dela muzeja. Ogledate si ga lahko ob 15.00, 18.30 in 19.00. Obiskal jih bo tudi dedek Mraz, ki bo izpolnjeval drobne otroške želje ter skrbel za vedro in praznično razpoloženje.

Objavljeno: 11-12-2013