Društvo inženirjev in tehnikov SPV vabi na predavanje o dediščini živega srebra v Idriji

Društvo inženirjev in tehnikov Skupine Premogovnik Velenje vabi svoje člane na tematsko predavanje o dediščini živega srebra v Idriji. Predavanje bo v četrtek, 5. septembra 2013, ob 18.00 v Muzeju premogovništva Slovenije.

Dediščina živega srebra v Idriji je bila 30. junija 2012 skupaj z Almadénom vpisana na UNESCO Seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Predavateljica: Ivana Leskovec, direktorica Mestnega muzeja Idrija

Ob 18.30 bo odprtje razstave IDRIJA – zibelka naravoslovja. Razstava predstavlja izbrane predmete iz zakladnice geološke dediščine in biotske raznovrstnosti, poimenovane po Idriji in idrijskih naravoslovcih. Z Idrijo so bili povezani številni evropski in domači naravoslovci, ki jih je v ta kraj privabljal sloviti rudnik. Spoznali bomo njihove zanimive življenjske zgodbe in po njih imenovane rastlinske in živalske vrste. O razstavi bo spregovorila Martina Peljhan, Rudnik živega srebra Idrija.

Razstava je pripravljena v sodelovanju z Rudnikom živega srebra Idrija, Mestnim muzejem Idrija in Prirodoslovnim muzejem Slovenije.

Prijazno vabljeni!

Objavljeno: 02-09-2013