Izšla peta številka časopisa Rudar v tem letu

Rudar letos obeležuje zavidljivo obletnico, saj nas z dogajanji v podjetju in izven njega obvešča že dobrih 60 let. Zadnji petek v maju je izšla že peta številka časopisa Rudar v tem letu. V njem najdete veliko zanimivega branja.

V uvodniku poslovanje hčerinske družbe HTZ Velenje v minulem letu predstavlja njihov direktor.

V rubriki Z delom se vse doseže smo zapisali o obisku predstavnikov makedonskega Elektrogospodarstva in Fakultete za rudarstvo in geotehnologij – z njimi smo podpisali dogovor o izobraževanju in usposabljanju. Zapisali smo tudi o najzahtevnejšem objektu, ki se trenutno gradi v Sloveniji in Evropi – jašku NOP II, ki je presegel globino 100 metrov. Naši reševalci so se izkazali na mednarodni vaji v Avstriji, gasilci pa so uspešno opravili vajo v požarnem rovu. Na obnovitvenem tečaju prve pomoči smo preverjali, ali smo dovolj usposobljeni za nudenje prve pomoči? Odgovor najdete v Rudarju. V njem tudi o enem izmed razvojno-raziskovalnih projektov Premogovnika Velenje, mednarodnem projektu CoGasOUT.

V rubriki Podjetje smo ljudje predstavljamo zanimivega sodelavca in obujamo spomine na šale, ki so bile objavljene v minulih Rudarjih. Tokrat smo z veseljem pohvalili delavce, ki so obnavljali Muzej premogovništva Slovenije, saj so obnovo muzeja vzeli za svoje poslanstvo.

V Skupini Premogovnik Velenje zopet iščemo najboljše sodelavce in delovno skupino, ki bodo razglašeni ob dnevu rudarjev. Skok čez kožo pa ni edini dogodek, ki ga pripravljamo v juniju, kaj vse se bo še dogajalo si preberite v Rudarju. HTZ Velenje se je s programom AquaVallis predstavil na EKO konferenci in uvedel nov sistem označevanja oblačil. PV Invest predstavlja jamomerstvo, PV Zimzelen pa svojo dejavnost predstavlja na malo drugačen način. Preberete si lahko tudi o tem, kdo je bil iz pravega testa na najglobljem turnirju pokra v Sloveniji. V Karbonu so zelo dejavni na okoljskem področju, to dokazuje tudi zbrana odpadna oprema. V Muzeju premogovništva Slovenije pa smo odprli razstavo akademske slikarke Klementine Golija.

Tretji polčas zapolnjujejo pestre vsebine. Vtisi z izleta sindikalne podružnice HTZ ter iz zadnjega nastopa naših godbenikov v tej sezoni, predlogi za branje, nasveti za lepši jezik, kako uriti spomin in prejem Obamove zahvale Jožetu Svetini.

Objavljeno: 31-05-2013