Celjski škof med stanovalci PV Zimzelena

Po prazniku velike noči se po župnijah začnejo priprave na birme in to je čas škofovih obiskov župnij in številnih srečanj z verniki in župnijskimi sodelavci. Tako se je celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek 11. aprila 2013 med obiskom v Šaleški dekaniji ustavil tudi v PV Centru starejših Zimzelen. Spremljala sta ga dekan msgr. Jože Pribožič in župan Občine Šoštanj Darko Menih.

To je bil škofov drugi obisk v PV Zimzelenu, odkar je dom odprt, kajti 1. junija 2010 je blagoslovil dom in kapelico v njem. Od takrat v PV Zimzelenu ob torkih vsakih štirinajst dni potekajo maše, ki jih vodi dekan msgr. Jože Pribožič.

Direktorica PV Zimzelena Andreja Štefan Bukovič je škofu predstavila skrb za duhovno življenje in dobro počutje stanovalcev. Pri tem je poudarila vlogo prostovoljk Veronik, za katere je pobuda prišla pred dvema letoma pri Župnijskem pastoralnem svetu župnije Šoštanj. Zdaj jih je 19 in prihajajo kot družabnice k stanovalcem na pogovor ali skupni sprehod. Škof Stanislav Lipovšek je njihovo dejavnost pohvalil in se pri tem navezal na način delovanja novega papeža Frančiška, ki poudarja skromnost, dobrodelnost in skrb za ranljive skupine ljudi.

Škof si je v PV Zimzelen ogledal tudi razstavo lesenih križev in v kapelici doma molil s stanovalci.

Objavljeno: 12-04-2013