V premogovniškem muzeju odprtje razstave Avtoportreti 2

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave DLUC – Društva likovnih umetnikov Celje z naslovom AVTOPORTRETI 2. Razstavo bomo odprli v četrtek, 11. aprila 2013, ob 13. uri v Muzeju premogovništva Slovenije, Koroška Cesta – Stari jašek v Velenju. O razstavi bo spregovorila predsednica DLUC Andreja Džakušič.

Društvo likovnih umetnikov Celje se je v Galeriji Velenje z razstavo pod naslovom Avtoportret predstavilo že leta 2008. Tokrat se predstavlja v Muzeju premogovništva Slovenije s projektom Avtoportreti 2, pri katerem konceptualno izhajajo iz specifičnega razstavnega prostora, kot je galerija znotraj muzeja premogovništva, in teme avtoportreta, ki je lahko bistveno več kot le fizična podoba samega sebe. Postavitev je preplet različnih izraznih medijev in je hkrati vtkana v to, kar muzej predstavlja.

Sodelujejo: Ivana Andrič, Matej Čepin, Milojka Drobne, Andreja Džakušič, Simon Macuh, Adolf Mljač, Novi evropski umetniški film (Borut Holland, Simon Macuh), Boris Oblišar, Željko Opačak, Stojan Špegel, Nataša Tajnik Stupar, Manja Vadla, Črt Valenčak, Bori Zupančič, Estela Žutič in Gilles Duvivier.

Razstava bo na ogled do 11. 5. 2013.

Objavljeno: 08-04-2013