Premogovnik Velenje referenčna zgodba za IBM Maximo

V Las Vegasu v ZDA je od 3. do 6. marca 2013 potekala globalna konferenca Pulse 2013 »Optimizing the World′s Infrastructure«. V okviru tega dogodka je bila poslovnim parterjem družbe IBM in njihovim ključnim predstavnikom že drugo leto zapored predstavljena slovenska dobra praksa, ki jo v referenčni zgodbi na področju poslovne analitike – s projektom MAXIMO – izvajata Premogovnik Velenje in KOPA računalniški inženiring.

Pulse 2013 je dogodek, ki se ga udeleži več kot 7.000 obiskovalcev in več kot 1.000 IBM-ovih partnerjev z vsega sveta. Letos je bila globalna konferenca usmerjena k optimiziranju poslovnih infrastruktur ter pospeševanja razvoja inovativnih produktov in storitev.

Uspešna implementacija informacijskega sistema MAXIMO v Premogovniku Velenje in postavljene rešitve na področju poslovne analitike so očitno vzbudile zanimanje tudi pri IBM-u kot celotni globalni korporaciji, ki je letos izdal tudi študijo primera (case study) rešitve skupaj s podjetjem KOPA, ki je njegov najpomembnejši partner za MAXIMO v regiji. Rešitev, ki je predstavljena v angleščini, je namenjena širitvi dobrih praks in idej na globalni ravni. Na voljo je na tej povezavi: http://www-01.ibm.com/software/success/cssdb.nsf/CS/SSAO-92UL7C?OpenDocument&Site=default&cty=en_us

Informacijski sistem Maximo omogoča uporabniku nadzor in upravljanje z opremo ter pregled nad njenim vzdrževanjem. V našem premogovniku smo osnovne rešitve nadgradili z uporabniku prijaznimi vstopnimi centri, ki omogočajo večji pregled nad stanjem rudarske opreme, stroški vzdrževanja in zastoji na deloviščih. Maximo je tako postal tudi analitično orodje.

Objavljeno: 15-03-2013