Zaključek šole smučanja na Osnovni šoli Karla Destovnika – Kajuha Šoštanj

13. marca 2013 so na Osnovni šoli Karla Destovnika – Kajuha v Šoštanju podelili priznanja učencem 5. razredov za uspešno opravljen tečaj smučanja v okviru projekta Naučimo se smučati.

Ravnateljica šole mag. Majda Zaveršnik Puc je ob spremstvu direktorja Termoelektrarne Šoštanj Franca Rosca in Tadeje Jegrišnik, vodje Službe za odnose z javnostmi v Premogovniku Velenje, pohvalila petošolce, ki so ob tem tudi pripravili kratek program. Za veselje in razigranost otrok je poskrbel krtek Ligi, maskota Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju.

Namen projekta Naučimo se smučati, ki na Golteh poteka že sedmo leto, je otroke petih razredov osnovnih šol naučiti smučanja in varnosti na smučišču. Gre za edinstven tovrstni projekt v Sloveniji in vključuje šole v Mestni občini Velenje, občinah Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje, Rečica ob Savinji ter Nazarje, kjer so z omenjenim projektom pravzaprav tudi začeli.

Projekt je bil za otroke in njihove starše brezplačen; za učenje in spremstvo so poskrbeli učitelji, za prevoze občine ter pokrovitelji, za smučarske učitelje pa Fundacija za šport. Smučarsko opremo za otroke so najprej priskrbeli sodelujoči v projektu (Zimsko-letni turistični center Golte, Smučarska šola Beli zajec in Osnovna šola Nazarje), zdaj pa pri nabavi opreme in pokritju stroškov učenja ter prevoza pomagajo tudi sponzorji.

Objavljeno: 14-03-2013