Prikaz življenja, dela in dosežkov velenjskih rudarjev na enem mestu

Muzej premogovništva Slovenije vse od ustanovitve leta 1999 daje velik poudarek ohranjanju bogate tradicije slovenskega premogovništva – vse od prvih najdb do Velenjske odkopne metode, ki je ime Premogovnika Velenje popeljala v svet.

Prikazi zgodovine, knapovskega stanovanja pred letom 1930, črne garderobe, kopalnice in legende o skoku čez kožo obiskovalcem omogočajo pravo predstavo o življenju in delu rudarjev. Skozi zgodbo razvoja premogovništva obiskovalce popelje Anton Aškerc. V muzejskem parku sta na ogled dva zanimiva prikaza – prikaz starega načina lesene podgradnje in mejnikov v razvoju premogovniške dejavnosti v Šaleški dolini v primerjavi s svetovnimi dosežki in dogodki ter prikaz tehnologije podpiranja jamskega prostora z jeklenim ločnim podporjem. V muzejski trgovinici so obiskovalcem na voljo različni spominki.

V Razstavišču Barbara sta na ogled razstavi skulptur Katjuše Rojac (do 15. marca) in fotografij, ki so sodelovale na fotografskem natečaju Premogovnika Velenje Rudarski motiv (do 1. aprila).

Trenutno je na ogled zunanji del muzeja, zato izkoristite ugodno ceno vstopnic (http://muzej.rlv.si/si/obisk/cenik). V prodaji tudi darilne vstopnice. Organiziramo rojstnodnevne zabave, praznovanja in poslovna srečanja!

Informacije in rezervacije na 03 5870 997 ali http://muzej.rlv.si/si/.

Ohranjamo premogovniško dediščino!

Objavljeno: 26-02-2013