Zimske počitnice malo drugače – Muzej premogovništva Slovenije

V zimskih počitnicah vas vabimo na eno od najbolj zanimivih in prepoznavnih turističnih točk v Šaleški dolini – Muzej premogovništva Slovenije.

Oglejte si zgodbo v zunanjem delu muzeja z naslovom Od premoga do energije prihodnosti. Doživite razvoj premogovništva od starih dni do modernih časov. Doživite, kako so živeli rudarji pred več kot 100 leti. Oglejte si rudarsko opremo in geološko sestavo Šaleške doline. Spoznajte svetovno znano Velenjsko odkopno metodo – tako delajo rudarji danes in scene iz življenja ter dela rudarjev.
Od torka, 19., do četrtka, 21. februarja, med 10. in 12. uro si boste lahko ogledali prikaz postaranja predmetov (jamske klopi, vozički …).

V Razstavišču Barbara sta na ogled razstavi skulptur Katjuše Rojac in fotografij, ki so sodelovale na fotografskem natečaju Premogovnika Velenje Rudarski motiv.

Trenutno je na ogled zunanji del muzeja, zato izkoristite ugodno ceno vstopnic (http://muzej.rlv.si/si/obisk/cenik). V prodaji tudi darilne vstopnice.

Organiziramo tudi rojstnodnevne zabave, praznovanja in poslovna srečanja!

Ogled je možen od torka do petka med 8.30 in 17.00 (sprejem zadnje skupine ob 15.00), za posameznike in družine ob 9.00, 12.00 in 15.00.

Informacije in rezervacije na 03 5870 997 ali http://muzej.rlv.si/si/, kjer se nahaja tudi spletno igiršče Ligijev premogovnik – zabavne in poučne igre prijaznega krtka Ligija v podzemnih rovih.

Ohranjamo premogovniško dediščino!

Objavljeno: 19-02-2013