Novoletna plesna simfonija na abonmajskem koncertu velenjskih godbenikov

Tretji abonmajski koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje v sezoni 2012/2013 bo postregel z novoletno plesno simfonijo v izvedbi NOVA filharmonije. Mladostnemu naboju članov orkestra bo moč prisluhniti v sredo, 16. januarja 2013, ob 19.30 v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega v Velenju.

Mladost, želja po ustvarjanju dobre glasbe in zanesenjaštvo so lastnosti, ki odlikujejo člane mladinskega simfoničnega orkestra NOVA filharmonija. Vse to se odraža v njihovih sproščenih in s pozitivno energijo prežetih nastopih. Tokrat bodo pod vodstvom dirigenta Simona Perčiča poslušalce razvajali s sproščeno, predvsem plesno glasbo. Predstavili se bodo kar trije solisti – Ana Leban na oboi, Mojca Batič na violini in Matic Mikola na tenorsaksofonu. Neustavljivi tempo uverture Ruslana in Ljudmile, živahna Otroška simfonija, melanholična Gabrielova oboa, navihani odlomki iz muzikala On the Town in osvežujoč aranžma skladbe Happy Xmas je le del njihovega izjemnega programa.

NOVA filharmonija je bila ustanovljena jeseni leta 2010. Mladi, tako ljubiteljski kot profesionalni primorski glasbeniki, izvajajo filmsko, operno in simfonično glasbo.

V okviru abonmajskega programa koncertne sezone 2012/2013 velenjski godbeniki pripravljajo še dva koncerta. 1. marca 2013 se bo predstavil Pihalni orkester Akademije za glasbo v Zagrebu, 24. aprila pa bodo člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje s spomladanskim koncertom sklenili tokratno koncertno sezono.

Rezervacija vstopnic na 031 677 444 ali eno uro pred začetkom koncerta.

Objavljeno: 14-01-2013