Nočni ogled Muzeja premogovništva Slovenije in koncert mačje godbe prevzel vse generacije

Muzej premogovništva Slovenije v Velenju je v soboto, 22. decembra 2012, pritegnil množico odraslih in otrok. Že tradicionalni nočni ogled Muzeja, koncert z zimzelenimi melodijami mačka Murija in muce Mace ter obisk dedka Mraza so bili zadostni razlogi za popestritev prazničnega decembra.

Prigodam legendarnega mačka Murija in muce Mace, ki mlado in staro razveseljuje že več kot 25 let, je v Muzeju premogovništva Slovenije prisluhnilo več kot 200 otrok in njihovih spremljevalcev. Originalna zasedba s pevko Neco Falk, avtorjem in kitaristom Jerkom Novakom ter kitaristom Mirom Novakom je kar tri rodove zabavala z zimzelenimi melodijami Kajetana Koviča, kot so Maček Muri, Muca Maca, Nogometna tekma, Uspavanka in druge. Koncert je bil izveden v prezivnici, v kateri vse leto pripravljajo številne odmevne prireditve.

Otroci so se najbolj razveselili prihoda dedka Mraza, ki je skrbel za vedro in praznično razpoloženje že v podzemnem delu muzeja, najmlajše obiskovalce pa je po koncertu obdaril s sladkimi dobrotami ter skupaj z njimi tudi zapel.

Nočni ogled Muzeja premogovništva Slovenije je letos zaradi novih scen in novih vsebin ponudil drugačno, predvsem pa še bolj zanimivo podzemno dogodivščino. Muzej, ki je svoja vrata odprl 3. julija 1999, si je v 13 letih ogledalo že skoraj 357.000 obiskovalcev.

Podzemni del Muzeja premogovništva Slovenije bo zaradi vzdrževalnih del zaprt od 23. decembra 2012 do predvidoma začetka marca 2013. Zunanji del Muzeja bo ponovno na ogled 15. januarja 2013. Vabljeni!

Objavljeno: 22-12-2012