Gasilci Premogovnika Velenje vadili v požarnem rovu

V sklopu različnih akcij, ki jih gasilci izvajajo v oktobru – mesecu požarne varnosti, je v četrtek, 25. oktobra 2012, v požarnem rovu Premogovnika Velenje potekala požarna vaja z uporabo dihalnih aparatov, ki so jo izvedli velenjski poklicni in prostovoljni gasilci.

V vaji je sodelovalo 30 gasilk in gasilcev iz Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Premogovnika Velenje (PIGD), Prostovoljnega gasilskega društva Velenje s poklicnim jedrom in Prostovoljnega gasilskega društva Vinska Gora. Z vajo, ki so jo izvedli v realnem požarnem okolju, so želeli predvsem mlajše in manj izkušene člane seznaniti s posebnimi in zahtevnimi pogoji, s katerimi se ob požaru spopadajo gasilci, saj so med drugim morali imeti nameščene tudi dihalne aparate.

V enoti PGID Premogovnika Velenje so se v letošnjem letu za delo z dihalnimi aparati na novo usposobili trije gasilci. Tokratna vaja je bila dobra priložnost, v kateri so preizkusili svoje psihične in fizične sposobnosti v zaplinjenem prostoru, ki ga povzroči požar. V akciji so z reševalnim vozilom sodelovali tudi člani Zdravstvenega doma Velenje.
 
Požarni rov, ki se nahaja na območju Škalskega jezera, že vrsto let za svoje vaje uporabljajo člani Jamske reševalne čete. Tokrat so z ga veseljem odstopili kolegom gasilcem.

Objavljeno: 02-11-2012