Nova abonmajska sezona Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje

Člane Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje glasba spremlja na vsakem koraku in vse življenje. Skoraj pred desetletjem so zaorali ledino z uvedbo abonmaja, v okviru katerega pripravljajo odlične in odmevne koncerte. Prvi v nizu abonmajskih koncertov Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje v koncertni sezoni 2012/2013 bo izveden v sredo, 7. novembra 2012, ob 19.30 uri v veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje. The Moonlight Orchestra – Delo na črno združuje veliko glasbenih stilov – tokrat bodo zaigrali skladbe, ki kar kličejo po plesnem koraku.

Pihalni orkester Premogovnika Velenje z glasbo sporoča tako hrepenenje kot stvarnost, tako sedanjost kot prihodnost in še mnogo drugih razpoloženj. Z zavedanjem, da jim ni vseeno za njihove ustvarjalce, in s prepričanjem, da bodo svoje poslanstvo opravili na najboljši možen način, se veselijo prihodnjih glasbenih dogodkov v družbi občinstva.

Prihajajoča sezona bo osvežujoča in pomenljiva. Vključevala bo različne glasbene teme in tokove ter na ta način obogatila dogajanje. Prisluhnili boste lahko še štirim abonmajskim koncertom, in sicer že tradicionalnemu novoletnemu koncertu Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ki bo na sporedu v soboto, 8. decembra 2012, ob 19.30 uri v veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje. »Novoletni plesni simfoniji« v izvedbi gostujoče Filharmonije Nova boste lahko prisluhnili v sredo, 16. januarja 2013, ob 19.30 uri prav tako v veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje. V petek, 1. marca 2013, boste v veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje prisluhnili repertoarju Pihalnega orkestra Akademije za glasbo v Zagrebu. V isti dvorani boste lahko uživali tudi v zadnjem v nizu abonmajskih koncertov, ko bo Pihalni orkester Premogovnika Velenje ponovno potrdil svoj sloves kakovostnega orkestra s Spomladanskim koncertom v sredo, 24. aprila 2013, ob 19.30 uri.

Abonmajske karte za to sezono bodo na voljo v prostorih Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje od ponedeljka, 22. oktobra, do petka, 26. oktobra 2012, in od ponedeljka, 5. novembra, do srede, 7. novembra 2012, med 10. in 12. uro ter med 18. in 19. uro. Cena abonmaja znaša 25 eur. Informacije dobite tudi preko telefonske številke 031 677 444 in preko spletne strani www.popv.si.

Prepustite se izbranim melodijam

Objavljeno: 22-10-2012