HTZ Velenje ima novo linijo za prašno lakiranje

V torek, 9. oktobra 2012, smo v Premogovniku Velenje tudi uradno odprli novo linijo za prašno lakiranje, ki so jo v podjetju HTZ Velenje – Storitve in proizvodnja na podlagi analize trga uvedli na začetku letošnjega leta. V novem prodajnem programu Lakirnica HTZ, v katerem je trenutno zaposlenih 7 delavcev, sestavljajo in prašno lakirajo lahke kovinske izdelke z uporabo barv brez topil in ta metoda je priznana kot okolju najbolj prijazen, najcenejši in najvarnejši način lakiranja.

Na otvoritveni slovesnosti je predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved povedal, da je od tem dogodku zelo zadovoljen, saj gre za nov program, ki predstavlja velik korak za Skupino Premogovnik Velenje in omogoča produktivno zaposlovanje invalidov. »S ponosom in velikim zadovoljstvom opazujem rast celotne Skupine Premogovnik Velenje, saj se ne ustrašimo niti najzahtevnejših projektov. Zgovoren je podatek, da bodo zaposleni v HTZ Velenje v letošnjem letu več kot 35 odstotkov celotne letne realizacije naredili na eksternih trgih oz. na trgih izven Premogovnika Velenje. Verjamem, da bo takšnih ekonomsko učinkovitih programov v prihodnosti še več,« je dejal in se zahvalil vsem sodelavcem, ki so sodelovali pri ideji kot tudi postavitvi tega obrata ter jim zaželel veliko poslovnih uspehov ter uspešno in varno delo.

Za tako zahtevno tehnologijo so morali v HTZ Velenje zagotoviti primerne prostore, ki so jih uredili v hali Remonta II, kjer je bil včasih Rudarski program. Po izdelavi idejnega načrta postavitve sestavljalnice in lakirne linije z upoštevanjem zahtev tehnoloških in logističnih procesov so halo v celoti rekonstruirali. Izdelali so novi tlak z elektrostatičnim prevodnim premazom, na novo uredili plato pred objektom, postavili novo plinsko postajo z razvodom plinske instalacije v objektu in nadstrešnico za potrebe skladiščenja. V objekt so namestili nov stikalni blok za povečanje električne moči. Po montaži lakirne linije so morali postaviti še pet izpuhov iz naprave in na novo napeljati elektro- in strojne instalacije.

»Lakirnica bo povečevala prihodke izven Skupine,« je prepričan tudi direktor podjetja HTZ Velenje Dejan Radovanović, ki je dodal, da HTZ Velenje stremi k prevzemu vodilne vloge na trgu v tej dejavnosti, »saj imamo najnovejšo opremo, poleg tega je tudi zanimanje za tovrstne storitve zelo veliko.«

»Program, ki je namenjen prašnemu lakiranju, poteka po okolju najbolj prijazni metodi. Lahko bi rekli, da je naša proizvodna hala referenčni objekt, kar se tiče soglasij, saj je zakonodaja na tem področju zelo stroga,« je dejal Stanislav Dacar, vodja Storitev in proizvodnje.

V Lakirnici HTZ lahko lakirajo izdelke različnih oblik z dimenzijami do širine 600 milimetrov, dolžine 1.000 milimetrov in višine 1.000 milimetrov oziroma širine 300 milimetrov, dolžine 1.250 milimetrov in višine 1.000 milimetrov. S tem aktivnosti še niso končane, nadaljevali bodo s trženjem in kakovostnim opravljanjem storitev. Njihov prodajni cilj je zasedenost dveh izmen za zunanje stranke in s tem zagotovitev dodatnih delovnih mest za invalide.

Objavljeno: 09-10-2012