6. Srečanje preseljenih z območja rudarjenja Premogovnika Velenje

Kulturnica Gaberke in Premogovnik Velenje vas v nedeljo, 17. junija 2012, vabita na

6. SREČANJE PRESELJENIH Z OBMOČJA RUDARJENJA PREMOGOVNIKA VELENJE

Prireditev se bo pričela ob 15. uri »pri kozolcu Kulturnice Gaberke«, na lokaciji nekdanjega gasilskega doma Gaberke s kulturnim programom, v katerem bodo nastopili folklorna skupina Oglarji iz Šoštanja, ljudske pevke Gaberški cvet, Kvartet Topolšica in Harmonikarski orkester Glasbene šole Roberta Goličnika.

Zabavna prireditev je namenjena srečanju prebivalcev nekdanjega spodnjega dela Gaberk, Družmirja, Šoštanja, Prelog, Metleč, Pesja in ostalih, ki so se morali zaradi posledic rudarjenja preseliti v druge kraje. Na prireditev so vabljeni tudi vsi tisti, ki še imajo v dobrem spominu kraje, ki jih zdaj ni več oz. jih nikdar niso poznali, pa bi jih morda radi spoznali. Vabilo pa velja tudi tistim, ki se želijo samo zabavati in zaplesati ob poskočni glasbi.

Na ogled bo postavljena razstava fotografij nekdanjih vasi in domačij z omenjenih območij. Celotno preseljeno območje, ki ponazarja posnetek stanja prej omenjenih vasi iz okoli leta 1960, si je moč ogledati na 3D-maketi pri kozolcu Kulturnice Gaberke.

Za veselo razpoloženje bo poskrbel Ansambel Rubin, dobro bo poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo, pred vremenskimi neprilikami pa vas bo varoval velik šotor.


Prijazno vabljeni!

Objavljeno: 12-06-2012