Razstava slik Veronike Svetina

V PV Centru starejših Zimzelen v Topolšici bo do konca maja na ogled razstava akrilov in akvarelov velenjske slikarke Veronike Svetina. Nekaj njenih podarjenih slik sicer že dve leti krasi stene bivalnih enot centra.

Postavitev razstave so pospremili z večerom poezije, ki je bil pravo medgeneracijsko druženje. Ljubezenske pesmi različnih avtorjev so brali člani dramskega krožka Univerze za 3. življenjsko obdobje Velenje, ki ga vodi Karli Čretnik, in katerega članica je tudi Veronika Svetina. Glasbeno spremljavo pa so dodale simpatične osnovnošolke: Tjaša Rakef z igranjem na citre, njena sestrica Zarja Lana Rakef s petjem ter Katarina Kladnik na harmoniki.

Veronika Svetina je svojo razstavo naslovila Življenje zmaguje, slike in omenjeni recitacijski večer pa je bil hvalnica pomladi, ljubezni, prijateljstvu in vsemu lepemu, kar bogati človeka in mu daje upanje v lepše življenje. Posvečen je bil tudi spominu na lani umrlega stanovalca PV Zimzelen Ferdinanda Smolo Ferija, ki je na Veroniko Svetina naredil močan vtis in je naslikala njegov portret. Ker je Feri prav tako pisal pesmi, je eno od njih zelo občuteno ta večer recitirala tudi slikarkina prijateljica, stanovalka PV Zimzelen Veronika Balažic.

Objavljeno: 10-05-2012