Spomladanski koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje

Pihalni orkester Premogovnika Velenje bo v četrtek, 10. maja 2012, ob 19.30 uri v veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje s spomladanskim koncertom zaključil koncertno sezono 2011/2012. Gre za vrhunski dogodek, ki bo popestril glasbeni utrip enega izmed šestih slovenskih mest v okviru Evropske prestolnice kulture.

Domači godbeniki bodo na tokratnem koncertu predstavili program s katerim se bodo pomerili tudi na 32. tekmovanju slovenskih godb v koncertni težavnostni stopnji, ki bo potekal 19. in 20. maja v Kulturnem centru v Laškem. Poseben pečat koncertu bo zagotovo dal izbor melodij, ki bo primeren letnemu času. Spomladansko obarvane skladbe, izjemen energetski naboj med člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje in njihovim dirigentom Matjažem Emeršičem napoveduje novo zgodbo v zgodovini njihovih uspehov.

Že več kot 9 desetletij člane orkestra združuje glasba. Pred šestimi leti so zaorali ledino z uvedbo abonmaja, v okviru katerega pripravljajo odlične in odmevne koncerte. Orkester ima za seboj številna tekmovanja, koncerte ter nastope doma in v tujini. V svoji dolgoletni zgodovini je nanizal številna priznanja in nagrade, na katere so lahko upravičeno ponosni in ki potrjujejo sloves zelo kakovostnega orkestra. Njihovi koncertni nastopi so polni energije, navdušenja, natančnosti in zanosa.

Vstopnice po ceni 8 EUR lahko rezervirate preko številke 031 677 444 ali eno uro pred pričetkom koncerta.

Preživite zabaven, z glasbo obarvan spomladanski večer.

Objavljeno: 03-05-2012