Premogovnik Velenje zmagovalec Zimsko športnega srečanja Skupine HSE

Ekipa Premogovnika Velenje, ki je štela 28 članov, je na Zimsko športnem srečanju Skupine HSE v soboto, 4. februarja, zasedla 1. mesto absolutno. V veleslalomu so se na zasneženih strminah Mariborskega Pohorja pomerile zelo številčne ekipe iz Dravskih elektrarn Maribor, HSE Investa, Termoelektrarne Šoštanj, Termoelektrarne Trbovlje, HSE, Soške elektrarne Nova Gorica, Hidroelektrarne na Spodnji Savi in Premogovnika Velenje.

Velenjski rudarji so ponovno dokazali, da jim športnega duha ne manjka, saj jim je le-ta pomagal na poti do novih uspehov in dosežkov. V kategoriji ženske do 30 let je Alenka Kladnik zasedla 2. mesto. V kategoriji ženske do 40 let je zelo prepričljivo slavila Jerneja Kemperle. V kategoriji ženske nad 40 let sta na zmagovalne stopničke stopili Jožica Peterlin (1. mesto) in Irena Lukaček (2. mesto). V kategoriji moški do 30 let je 3. mesto zasedel Andrej Goršek. Peter Robida je zasedel nehvaležno 4., Sašo Brajlih pa 6. mesto. V kategoriji moški do 40 let je na najvišjo stopničko stopil Zdenko Pesjak. Robert Doler je zasedel 7. mesto. V kategoriji moški nad 50 let je Aleš Zavolovšek zasedel 6. mesto, Jože Špital pa 8. mesto.

V deskanju je v kategoriji moški do 35 let 2. mesto zasedel Zoran Forneci, Jože Kolenc 7. mesto, Robert Kožar pa 9. mesto. V kategoriji moški nad 35 let je na zmagovalnih stopničkah slavil Simon Lampret. 4. mesto je zasedel Janez Vodončnik.

V absolutni razvrstitvi je 3. mesto zasedla ekipa DEM s 249 točkami, 2. mesto je pripadlo ekipi SENG s 250. točkami, 1. mesto pa velenjskim rudarjem s kar 265. točkami.

Objavljeno: 10-02-2012