Pihalni orkester Premogovnika Velenje vstopa v novo abonmajsko sezono

Člane Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje že več kot devet desetletij združuje glasba. Pred šestimi leti so zaorali ledino z uvedbo abonmaja, v okviru katerega pripravljajo odlične in odmevne koncerte. Prvi v nizu abonmajskih koncertov Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje v koncertni sezoni 2011/2012 bo izveden v torek, 22. novembra 2011, ob 19.30 uri v akustičnem ambientu Cerkve sv. Martina v Velenju. Na koncertu se bodo predstavili z odličnim programom, s katerim so navdušili na gostovanju na Poljskem v prepolni katedrali sv. Petra in Pavla v Krakovu, ta sprejme več sto ljudi, kjer so se konec septembra udeležili 3. Mednarodnega festivala zborov in orkestrov Cracovia Music Festival.
Članom Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje predstavlja vznemirljiv izziv ustvarjanje ravnotežja med ljubiteljskim ukvarjanjem z glasbo in visokimi glasbenimi standardi, zato lahko poslušalci pričakujejo pester in zanimiv program. Akustičen cerkveni ambient in premišljena kombinacija talenta, uglajenosti in instrumentalnih zmožnosti bodo gotovo navdušile tudi vas.

V prihajajoči sezoni boste lahko prisluhnili še trem abonmajskim koncertom. Že tradicionalni novoletni koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje bo na sporedu v soboto, 28. januarja 2012, ob 19.30 uri v Domu kulture Velenje. Izvrstnim instrumentalnim in vokalnim solistom Big Banda orkestra Slovenske vojske boste lahko prisluhnili v sredo, 7. marca, ob 19.30 uri v veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje. V tej dvorani boste lahko uživali tudi v zadnjem v nizu abonmajskih koncertov, ko bo Pihalni orkester Premogovnika Velenje ponovno potrdil svoj sloves kakovostnega orkestra s Pomladnim koncertom.

Abonmajske karte za to sezono bodo na voljo v prostorih Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje od ponedeljka, 14. novembra, do srede, 23. novembra 2011, med 9. in 11. uro ter med 18. in 19. uro. Cena abonmaja znaša 20 eur. Informacije na telefon 031 677 444.

Prepustite se izbranim melodijam!

Objavljeno: 09-11-2011