SAŠA inkubator organizira podjetniški delavnici v okviru natečaja Zmagovalna ideja 2011

SAŠA inkubator v okviru natečaja Zmagovalna ideja 2011 organizira prvi sklop brezplačnih podjetniških delavnic, na katerih lahko pridobite nova znanja in izkušnje iz sveta podjetništva. Svojo priložnost lahko izkoristite že na prvih dveh delavnicah, ki bosta potekali 28. in 29. septembra 2011 v prostorih SAŠA inkubatorja na Koroški cesti 62 b v Velenju.

Prva delavnica z naslovom »Uvod v podjetništvo« bo potekala v sredo, 28. septembra, med 10. in 14. uro. Na tej delavnici bo poudarek na pomenu podjetništva – kako postati podjetnik, kako začeti svoj posel z malo denarja, samozaposlitev in subvencije, predstavljen bo tudi primer dobre prakse inkubiranega podjetja ATEI. Druga delavnica, imenovana »Poslovni načrt«, bo potekala v četrtek, 29. septembra 2011, med 14. in 18. uro. Na njej bo poudarek na razvijanju in ovrednotenju podjetniške ideje, pomenu poslovnega načrta ter njegovi realizaciji, prav tako bo predstavljena uporaba spletne aplikacije za izdelavo poslovnega načrta. Predavatelja na tokratnih delavnicah bosta magister Matej Rus, direktor IRP, in magistrica poslovnih ved Jerneja Kemperle iz SAŠA inkubatorja.

Natečaj Zmagovalna ideja so v SAŠA inkubatorju zasnovali in skupaj s partnerji pričeli izvajati v letu 2008. Z njim želijo motivirati skupine, ki imajo poslovno idejo, da jo preverijo skozi pripravo poslovnega načrta z namenom ustanovitve podjetja.

Objavljeno: 22-09-2011