Premogovnik Velenje razširja lepe misli

Vse prvošolčke Šaleške doline smo obdarili s knjigo Ti si moje srce

Premogovnik Velenje je ob letošnjem vstopu v šolske klopi ponovno razveseljeval prvošolce iz Mestne občine Velenje ter občin Šoštanj in Šmartno ob Paki. Kar 443 jih je v spomin na prvi šolski dan prejelo knjigo Neže Maurer Ti si moje srce, ki pomaga otrokom, da dojamejo tisto, čemur odrasli rečemo enost, strpnost in humanost. Menimo namreč, da tega v sedanjem času še posebej primanjkuje, v Premogovniku Velenje pa so vrednote, kot so tovarištvo, pripradnost, pripravljenost nesebično pomagati, še vedno žive. Prav zaradi tega smo v podjetju izbrali knjigo Neže Maurer, ki pomaga otrokom, da te vrednote dojamejo. Menimo namreč, da tega v sedanjem času še posebej primanjkuje. Kratka besedila v knjigi staršem in učiteljem ponujajo izvrstno iztočnico za pogovor o teh tematikah. Knjiga Ti si moje srce sporoča, kako imamo tako ljudje različnih ras kot tudi živali enako srce in da ko imamo koga radi, mu radi rečemo: »Ti si moje srce.«

Na Osnovni šoli bratov Letonje v Šmartnem ob Paki so ob tej priložnosti pripravili kratek kulturni program. 37 prvošolcev omenjene šole se je še posebej razveselilo krtka Ligija – maskote Premogovnika Velenje. V imenu Premogovnika Velenje je učence nagovoril vodja Izobraževalnega centra Boris Potrč, ki je poudaril izreden pomen družbene odgovornosti podjetij v lokalni skupnosti tudi do najmlajših prebivalcev.

»Na tej vaši poti se bo najbrž znašla tudi kakšna ovira ali prepreka, mi v Premogovniku Velenje pa vam želimo, da bi vse uspešno prešli in da bi se pri tudi veliko naučili,« je še dejal Boris Potrč.

Bojan Juras, ravnatelj šmarške šole, je ob tej priložnosti Premogovniku Velenje izročil sliko, ki nosi posvetilo, v katerem so se Premogovniku Velenje zahvalili za obdaritev prvošolcev na poti v svet učenosti in pri vzgoji za življenje. »Tudi s pomočjo vašega darila bodo morda lažje rekli: Ti si moje srce!«

Tako kot omenjeno knjigo zaključi avtorica Neža Maurer s pomenljivim stavkom: »Lepo je razširjati lepe misli,« se temu pridružujemo tudi v Premogovniku Velenje, ki družbeno odgovornost pojmujemo kot resno zavezo za ekonomsko uspešnost, kakovost življenja in dela zaposlenih, sodelovanje z lokalno skupnostjo in skrb za širše okolje.

Objavljeno: 17-09-2011