Rudarski oktet Premogovnika Velenje navdušil na festivalu Euromusic v Franciji

Člani Rudarskega okteta Premogovnika Velenje so na povabilo Comite d’Organisation d’Echanges Internationaux (COEI) med 8. in 12. septembrom 2011 obiskali z Velenjem pobrateno francosko mesto Vienne. Člani zasedbe so z vrhunsko odpetimi pesmimi razveseljevali poslušalce in s tem še poglobili prijateljske vezi med mestoma Velenje in Vienne.

COEI je člane Rudarskega okteta Premogovnika Velenje povabil z namenom sodelovanja na festivalu Euromusic. Festivala so se poleg članov Rudarskega okteta udeležili še Šaleško folklorno društvo Koleda Velenje ter zasedbe iz nemškega Esslingena, Poljskega Piotrkow Trybunalskega ter iz države gostiteljice. Zasedbe so se predstavile v domovih za starejše osebe, na koncertih v mestni dvorani Vienne ter dvorani Septème, v mestnem parku, še zlasti atraktivna pa je bila predstavitev na turističnem vlaku, od koder so mimoidoče vabili na svoje nastope. Obisk je imel tudi humanitarno noto, saj so glasbeniki sodelovali pri projektu zasaditve dreves v arboretumu v bližini Vienne. Projekt poteka pod sloganom »Eno življenje – eno drevo« in je namenjen otrokom, obolelim za rakom, ter boljšim bivalnim pogojem pri bolnišničnem zdravljenju.
Rudarski oktet Premogovnika Velenje se je na gostovanju predstavil tako s slovenskimi ljudskimi in umetnimi pesmimi, kot tudi s pesmimi različnih zabavnih in mednarodnih zasedb. Poslušalce so izredno navdušili s petjem francoskih pesmi, za kar so jih nagradili z bučnim aplavzom. Prisrčen sprejem in gostoljubnost gostitelja sta razlog, da se je zasedba vrnila domov z nepozabnimi vtisi. Člani okteta so tudi tokrat dokazali, da so bili in so še vedno promotorji kvalitetne slovenske glasbe.
Sodelovanje na gostovanjih doma in po svetu, veselje in zadovoljstvo ljubiteljev petja pevce zmeraj obogatijo s pozitivno energijo za nadaljnje ustvarjanje.

Objavljeno: 14-09-2011